koto 30
ali yıldırım sezer
koto bayram 1
ORHAN BOZKURT 2
sağ4

Güncel

DEVA Partisi Karamürsel'e Çıkartma Yaptı

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe Başkanı Hayrettin Karacaer ve Karamürsel teşkilâtı ilçe esnafını ziyaret etti, semt pazarında halkın dertlerini dinledi

11 Ocak 2021 Saat: 15:09
DEVA Partisi Karamürsele Çıkartma Yaptı
DEVA Partisi Karamürsel'e Çıkartma Yaptı

Genel Başkanlığını Ali Babacan'ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli il teşkilâtı, genç ve güçlü kadrosuyla kongre süreçlerini çok hızlı bir şekilde tamamladıktan sonra; şimdi de saha çalışmalarına başladı.
Mahalle teşkilâtlarına ve ilçelerde esnaf ziyaretlerine önem veren DEVA Partisi il Başkanı Adem Koç, belli bir düzen çerçevesinde bütün ilçelerimizde çalışmalara başladık dedi. Bu kapsamda ilk kurulmuş olan ilçemiz Karamürsel'den başlamak bizim için de anlamlı oldu diyen Başkan Koç, beraberindeki kalabalık bir il yöneticisi heyetle birlikte Karamürsel'e adeta çıkartma yaptı.
DEVA Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Hayrettin Karacaer ve ilçe yönetimi ile buluşan Kocaeli Yönetimi, esnafı ziyaret etti. Çoğu gün siftah etmeden kepenk kapatmak zorunda kaldıklarının altını çizen Karamürsel esnafı, Büyükşehir Belediyesi'nin ve hükümetin vereceğiz dedi biner liraların şaka gibi olduğunun altını çizdiler. Borçların sıfırlanmadığı kira, stopaj, elektrik, su, ağır vergi yükü ve diğer bütün masrafların aynen devam ettiğini belirten iş yeri sahipleri, borçların ötelenmesinin ise ileride daha büyük bir borç sarmalına girilmesine neden olacağını ve esnafın hızla iflasa sürüklendiğini vurguladılar.
Karamürsel basınının da ilgi gösterdiği çalışmada, daha sonra heyet olarak semt pazarı ziyaret edildi. pazarcı esnafı ve alış veriş yapan hemşehrilerle bir araya gelen DEVA Partisi yönetimine vatandaşların ilgisi büyüktü.
Alışveriş yapmak için pazara gelen vatandaşların yüksek sebze, meyve ve kıyafet fiyatları karşısında elleri boş döndüğünü dile getiren pazarcı esnafı, bu durumdan kendilerinin de şikâyetçi olduklarını ifade ettiler. Sürekli artan mal fiyatlarını eldeki sermayeyi tüketmemek için mecburen tüketiciye yansıtmak zorunda kaldıklarını vurgulayan pazarcı esnafı, ancak bu kez de fiyatların vatandaşın alım gücünü aştığı için mallarının ellerinde kalıp çürümeye başladığını ifade ettiler. Böyle giderse bir kaç haftaya kalmaz ne pazar kuracak pazarcı esnafı kalacağını ne de kredi kartı borçlarını ödeyemez duruma gelen vatandaşların hayati ihtiyaçlarını almak için dahi sokağa çıkabilecek gücü kalmayacağını ifade ettiler.
Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan ve dertlerini dinleyen DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem koç ve beraberindeki heyet, daha sonra Karamürsel ilçe binasına geçti. Burada basının sorularını cevaplayan İl Başkanı Adem Koç, "Arkadaşlar, hep beraber gördüğümüz gibi halkımızın hali perişan. İnsanlar hayati ihtiyaç maddelerini dahi alırken zorlanıyor. Zaten ülkenin ve kentin kötü yönetilmesi neticesi dibe vurmuş olan ekonomi, Korona salgını süreci ile birlikte artık iflas noktasına gelmiş durumda. Vatandaş karşısında muhatap dahi bulamaz duruma getirilmiş. Her şey ateş pahası ve birileri bundan spekülatif kazanç elde etsin diye sürekli de zamlandırılıyor. Ondan sonra da kalkıp sözüm ona büyüme rakamları açıklıyorlar. Millet iflas ederken büyüme mi olur? Kim büyüyor?
Büyüyen sadece iktidar ve küçük ortaklarının yönetici kadrosunun kesesi. Vatandaş iflas noktasına gelmiş. Beyefendiler, korumaları olmadan bir semt pazarına çıksınlar bakalım, çıkabiliyorlarsa? Üzerinde her türlü oyunun oynandığı rakamları sıcak sırça köşklerinde, saraylarında açıklamak kolay. Gelsinler de Karamürsel'deki Ayşe Hanım'ın çocuklarına bir kalıp peynir götürebilmek için çektiği ızdırabı görsünler. İşçi Ahmet Bey'in asgari ücretle ev kirasını, elektiriği, suyu, doğalgazı ödeyeip ardından da bir ay boyunca çoluk çocuğuna ne yedirip içireceğini varsın hesaplasınlar... 'İtibardan tasarruf olmaz' deyip yurt dışlarına onlarca uçakla seyahetlere gideceklerine gelsinler Kocaeli'nde, Türkiye'nin en önemli sanayi kentinde yaşanan sefaleti görsünler. İnsanlarımız artık çöpten ekmek toplamaya başladı. Bu mudur, dünyanın kıskandığı Türkiye? İnsanımızın gözünün içine baka baka yalan söyleniyor. Ama kimse umutsuızluğa kapılmasın. 'Türkiye, birden büyüktür!' Dert varsa DEVA'sı da vardır..." dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız