Güncel

Doğan: Bütün kaygımız ülkemiz!

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi Programda konuşan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Şener Doğan, "Bütün kaygımız ülkemiz" ifadelerini kullandı.

21 Aralık 2021 Saat: 17:51
Doğan: Bütün kaygımız ülkemiz!
Doğan: Bütün kaygımız ülkemiz!

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu, Körfez ilçesinde bulunan federasyon binasında basın mensuplarını ağırladı. Programa Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Şener Doğan’ın  yanı sıra federasyonun İkinci Başkanı Erkan Ayan, Başiskele Erzurumlular Derneği başkanı Muharrem Örs, Kadın Kolları Başkanı Canan Soylu, Başkan Yardımcıları Ahmet Kaya, Yener Tok, Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Gedik, Necdet Acar, Yavuz Göğdemir, İlhami Önal, Mehmet Vural, Abdullah Çetinkaya katıldı. Federasyonun pandemi döneminin başından itibaren gerçekleştirdiği faaliyetler basınla paylaşıldı.

“BASININ GÜCÜNE İNANIYORUZ”

Programda konuşan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Şener Doğan, “Basına önem veriyoruz. Kenti demokratik yönetmenin yolu basından geçiyor. Bu yüzden basının denetleyici ve kamuoyunu aydınlatıcı yönünü Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu olarak fazlasıyla önemsiyoruz. Biz aslında buradaki Erzurumluları Kocaelili olarak görüyoruz. Federasyonumuzda kardeşlik hukuku geçerlidir. Biz öteden ber basının gücüne inanan insanlarız. Kenti yönetmeye adaysak basınla STK’lar ile birlikte olmak durumundayız. Biz federasyonumuzu 2007 yılında çok büyük emeklerle kurduk. Hemşehrilerimiz büyük destek verdi. 60 derneğimiz var. 12 ilçede teşkilatlandık.

“HEMŞEHRİLERİMİZDEN GÜÇ ALIYORUZ”

Bizim kuruluş amacımız 220-250 bin Erzurumlu hemşehrimize katkı sağlamak. Kültürümüzü buraya taşımak. Bu birlekteilik içerisinde burada faaliyetlerde bulunmak amacımız. Kültürümüzü burada yaşatmak ve entegre etmek istiyoruz. Biz doğduğumuz kenti seviyoruz ama Kocaeli’de yaşıyoruz. Kocaeli’de olmaktan ve doymaktan da çok memnunuz. Önce kentimize sonra da ülkemize katkılar sağlamak istiyoruz. ‘Biz bize yeteriz Türkiyem’ kampanyasında 50 bin lirayı aşkın bir yardım parası topladık. Burs yardımı yapıyoruz öğrencilere. Ve onu takip eder iş bulma sürecinde de yardımcı oluruz. Koronavirüsün ciddi bir problemolduğunu zamanında saptadık. Eğitimlerinden eksik kalmaması adına pandemi sürecinde lise ve ilköğretim öğrencilerine tablet dağıttık. İnsanların mağdur olmasına sessiz kalmak istemedik.

BÜTÜN KAYGIMIZ ÜLKEMİZ”

Biz bu faaliyetleri yaparken bütün hemşehrilerimizden ve Kocaeli’deki sevenlerimizden ve hemşehrilerimizden güç alıyoruz. Biz bir kişiyi bile kaybedemeyiz. Gönüllere girmek gibi bir derdimiz var. Bu sene 125 öğrencimize burs verdik. Bizim paramızı geleceğimiz için harcayan hemşehirilerimize teşekkür ediyorum. Bu çocuklar geleceğimizin teminatı. Gençlerimizle muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağız. Her yıl 125 genç olmak üzere, 5 yılda 700 genci buluyor yardımda bulunduğumuz öğrenci sayısı. Sarıkamış Şehitleri’ni biz bu kentte andık. Şehitler hepimizin şehididir. Erzurum’da geleneksel hale gelen 1001 hatip programını, Kocaeli’de Mart ayı içerisinde  gerçekleştireceğiz. Biz Kocaeli’de bürokratıyla siyasetçisiyle vatandaşıyla hep biriz. Bir kişinin dahi kaybedilmesini istemeyiz. Bütün kaygımız ülkemiz” ifadelerini kullandı. Ardından konuşan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, “Bugün burada olmaktan büyük keyif aldık, bizler ağırladığınız için teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız