ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

"Dolaylı yoldan destek"

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Kocaeli Şehir Tv’de Ergün Demir İle Perde Arkası programına katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mutlu, “Esnafa milyonlarca liralık bir destek var gibi gösteriliyor ama bunların he

2 Şubat 2021 Saat: 17:29
Dolaylı yoldan destek
"Dolaylı yoldan destek"

Ata Baran SANCAR
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Kocaeli Şehir Tv’de Ergün Demir İle Perde Arkası programına katılarak tecrübeli gazeteciler Ergün Demir ve Erdal Sertel’in sorularını yanıtladı.
“ESNAFA DOĞRUDAN DESTEK SAĞLANMADIKÇA CİDDİ SIKINTILAR OLACAK”
“Maalesef Ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesi planlama yapamamak. Bakıldığı zaman esnafa yüz milyonlarca liralık bir destek varmış gibi açıklamalar yapılıyor. İçeriğine bakıldığı zaman 4 ay boyunca su ve elektrik zamlarının yapılmayacağı ifade ediliyor. Fakat bir süre sonra onlarda yapılmaya başlanıyor. Doğalgaz, elektrik ve su zamlandı. Vergi ötelemeleri hep dolaylı destek yapıldı. Halkbuki vatandaş kepek kapattı. Dükkanları açık olanla ise çok ciddi bir durgunluk yaşıyor. Esnafa doğrudan bir destek sağlanmadıkça halkın bu dönemi nasıl geçireceği ile ilgili ciddi sıkıntılar var.
“ESNAFA DOLAYLI DESTEK, SARAY TADİLATI İÇİN 500 MİLYON TL BÜTÇE”
Bütün dünya ülkeleri kendi esnaf ve ticaret mensuplarını ayakta tutabilmek için yoğun bir çaba gösteriyorlar. Diğer ülkeler yardım için yedek akçelerini devreye sokarken bizim kullanacağımız bir yedek akçe kalmamış durumda. Merkez Bankası’nın rezervleri erimiş durumda. Ancak 2021 bütçesine baktığımız zaman esnafa ciddi bir destek veremeyen ve onları rahatlatamayan hükümet, saray tadilatları için 500 milyon TL’lik bir bütçe ayırabiliyorlar. Dün okuduğum bir haberde Kanada başbakanlık konutu ile alakalı bir tadilat girişimi yapılmaya çalışılıyor. 10 milyon Dolarlık bir fatura çıkınca anında vazgeçiyor. Bizim örnek olmamız gereken durumlarda diğer ülkeler maalesef bize örnek oluyorlar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız