koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Down Kafe’de çocukların mutlulukları gözlerine yansıyor

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Down Kafe’de özel gereksinimli bireyler için planlanlanan Aralık ayı özel etkinlik programı yoğun katılımla başladı

2 Aralık 2022 Saat: 14:50
Down Kafe’de çocukların mutlulukları gözlerine yansıyor
Down Kafe’de çocukların mutlulukları gözlerine yansıyor
İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünce faaliyetlerine devam eden Down Kafe’de Aralık ayı etkinlikleri yoğun katılımda başladı. Etkinlikler kapsamında özel gereksinimli çocuklar, 14:00 ile 16:00 saatleri arasında belirlenen çalışmalara katılım sağladı. 
ÇOCUKLARA KATKI SAĞLADI
Yapılan etkinlik boyama ve el sanatları üzerine oldu. Down Sendromlu çocuklar öğretmenin yönlendirmeleriyle kendi hayal dünyalarına göre boyama yaptılar. Ardından dans hocası eşliğinde ve belirlenen koreografiyle halk oyunu oynadılar. Yapılan bu etkinlik her çocuğa sosyalleşme, hayal dünyasını genişletme, el becerilerini genişletme açısından büyük katkı sağladı.
ÜCRETSİZ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Ücretsiz ve isteğe bağlı olmasının yanı sıra yalnızca özel gereksinimli çocuklar değil cafeye gelen diğer çocuklar da etkinliğe katılabiliyor.  Yapılan etkinlikler arasında el sanatları, halk oyunları, müzik, sinema gibi çalışmalar yer alıyor. Sosyal hizmet uzmanlarınca planlanan etkinliklerde çocuklar da fikir verme aşamasına katılabiliyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız