Güncel

Dünyamız alarm veriyor

Çevre dostu İzmit Belediyesi tarafından, 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte evlerinde biriktirdikleri atıkları belediye önüne getiren personele çiçek hediye etti

8 Haziran 2021 Saat: 18:12
Dünyamız alarm veriyor
Dünyamız alarm veriyor
Daha yaşanılabilir bir gelecek adına geri dönüşüm ile ilgili farkındalık projelerini hayata geçiren İzmit Belediyesi, 5 – 11 Haziran Çevre Koruma Haftası kapsamında Belsa Plaza hizmet binası önünde vatandaşların da katıldığı bir organizasyona imza attı. İzmit Belediyesi personelleri evlerinde topladıkları atıkları Belsa Plaza önünde kurulan alana getirirken atık getiren personellere çiçek hediye edildi.
BİNLERCE SU APARATI DAĞITILDI
İzmit Belediyesi başkan yardımcıları ve birim müdürleri evlerinde biriktirdikleri atıkları getirerek çevre bilincine katkı veren personellere çiçeklerini takdim etti. İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de etkinlik kapsamında kurulan stantlarda vatandaşlara bez çanta, geri dönüşüm broşürü ve azalan su rezervlerini korumak adına, kuraklığı önleyerek yüzde 30’a varan su tasarrufu sağlamayı sağlayan yüzlerce su tasarrufu aparatı dağıttı.
MÜSİLAJ DOĞANIN BİZE UYARISI
Programda konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “Yıllardır çevre bilincini arttırmak amacıyla yapılan farkındalık çalışmalarına bugün bir yenisini ekliyoruz. Çevreyle ilgili atılan her adım yaşamın sürekli bir parçası olmak zorundadır. Bugün çevrede gördüğümüz ve hepimizi rahatsız eden müsilaj aslında yılların birikimi ve doğanın bize bir uyarısıdır” 
DÜNYAMIZ ALARM VERİYOR
Yıllardan beri çevreye sırtımızı döndük. Fakat dünyamız şu anda alarm veriyor. Çevre katliamları devam ediyor. Bu konuda yönetmelikler tek başına yeterli olmuyor. Hepimizin bireysel olarak yapması gereken şeyler var. Bugün bile yapmış olduğumuz çalışmayla ne kadar atık toplayabileceğimizi gösterdik. Bizler de evlerimizde, yaşam alanlarımızda geri dönüşüme önem vermek zorundayız. Çevreyi korumak istiyorsak kendimizden başlamalıyız” 
DÜNYANIN BİZE DEĞİL  BİZİM DÜNYAYA İHTİYACIMIZ VAR
Küresel ısınma artık hepimizin hissedeceği boyuta geldi. 130 yıldır 0 derece olan kutuplarda şu anda 25-30 dereceleri görür hale geldik. Bunun yaşam alanlarımızdaki etkileri her geçen gün artacaktır. Dünya çok ciddi yaralar aldı. Artık ekolojik sistem kendi kendini yenileyemez hale geliyor. Dünya milyonlarca yıldır var fakat insanoğlunun dünyaya geldikten sonra yaşam ve konfor alanlarını arttırmasıyla beraber çevre kirliliği arttı. Dünyanın bize ihtiyacı yok. Bizim dünyaya ve çevreye ihtiyacımız var”
KÜÇÜK TASARRUFLAR BÜYÜK SONUÇLAR 
Geri dönüşüm çalışmalarına katkı veren mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Su tasarrufu ile ilgili çalışmalarımız da geçtiğimiz hafta itibariyle başladı. Vatandaşlarımıza dağıttığımız küçük su aparatlarının büyük bir anlam ifade ettiğini kullanmaya başladığınızda anlayacaksınız. Küçük küçük tasarruflar büyük sonuçlar doğurur. Bu anlamda emeği geçen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız