Güncel

"DÜNYANIN EN ÇEVRECİ İNSANI PEYGAMBER EFENDİMİZ"

5 Haziran Dünya Çevrecilik Günü kapsamında Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ortak etkinlik düzenledi.

5 Haziran 2023 Saat: 12:54
DÜNYANIN EN ÇEVRECİ İNSANI PEYGAMBER EFENDİMİZ
"DÜNYANIN EN ÇEVRECİ İNSANI PEYGAMBER EFENDİMİZ"

5 Haziran Dünya Çevrecilik Günü kapsamında Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ortak etkinlik düzenledi. Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen ile çocuklar ve öğretmenleri katılım gösterdi. Koro eşliğinde şarkılar söyleyen çocukların ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından sahnelenen tiyatro ile ger dönüşümün önemi anlatıldı.

HAVANIN ALIŞILMIŞIN DIŞINDA SEYRETTİĞİ BİR DÜNYA
Programda ilk sözü alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaptığı konuşmada, “Bizler dünyayı sizlere daha temiz bırakmak için çok başarılı olamadık. Sanayi devri yapıldığı günden bu yana son 200 senede karbondioksit ve sera gazlı emisyonu kapsamında bayağı kirlettik. Böyle devam edersek 2030 yılına vardığımızda dünya da küresel sıcaklık çok artmış kuzey tarafında yer alan buzulların yarısı erimiş olacak. Havanın alışılmışın dışında seyrettiği bir dünya ile karşı karşıya kalacağız. İnsanların eskiden yaşama elverişli olduğu alanlar artık yaşanamayacak seviyeye gelecek.

DÜNYANIN EN ÇEVRECİ İNSANI PEYGAMBER EFENDİMİZ
Peygamberimiz Hz Muhammed bize ne diyor, “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz.” diyor. Dünyanın en çevreci insanı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’dir. Sizde o peygamberin gençleri olarak onun çevre bilincine yakışır şekilde hayatını çevreyle uyum içinde geçiren bir ulusun evlatları olmanız lazım. Sizlere daha güzel bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Son olarak Körfez’de 8 milyon ton çamur birikmiş, bu çamuru siz daha temiz denizle buluşun diye temizliyoruz. Karadeniz Sahillerinde 7, Marmara denizinde 2 tane mavi bayrak plajımız var. Mavi bayrak plajların temiz olduğu anlamına geliyor. Sizden her biriniz gönüllü bir çevreci olması ve ileride Türkiye’yi dünyaya model olacak bir ülke yapmanız söz istiyorum.” dedi.

‘TEMİZ DENİZ TEMİZ DÜNYA’
Büyükakın’ın ardından söz alan Vali Seddar Yavuz, “Çevresel sorunlar tüm dünyayı tehdit eder hale gelmiştir. Çevre haftası bu yıl ‘Temiz deniz temiz dünya’ sloganı ile kutlanmaktadır. Çevre konusunda gerekli önlemler alınmazsa küresel ısınma başta olmak üzere çeşitli durumlar geleceğimizi tehdit eder duruma getirecektir. Çevrenin bize kalan bir miras değil, gelecek kuşaklara daha güzel bir dünya bırakmak için manevi bir görevdir. Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak çevre konusu önem verdiğimiz hassas konulardan biri.

3 MİLYON 492 BİN 973 AĞAÇ KESİLMEKTEN KURTARILMIŞTIR
Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz tarafından 2022 yılında 5 bin 99 tesis denetlenmiş 118 tesise 23 milyon 137 bin TL idari yaptırım cezası uygulanmıştır. 2023 yılı Ocak-Haziran tarihleri arasında 1041 tesiste denetim yapılmış uygunsuzluk tespit edilen 41 tesise 31 milyon 695 bin TL para cezası uygulanmıştır. İlimizde bulunan tüm kamu kuruluşları hastaneler sıfır atık uygulamasına geçmiştir. Bu sayede 3 milyon 492 bin 973 ağaç kesilmekten kurtarılmıştır.

ÖDÜLLER DAĞITILDI
Büyükşehir Belediyesi Atık pil toplama kampanyası kapsamında en çok atık pil toplayan okul birincisi Derince İbni Sina İlkokulu Müdürü Adnan Balkan ve öğrencileri ödüllerini aldı. Okula ödüllerini Vali Seddar Yavuz takdim etti.. En çok elektronik atık toplayan İzmit Muallim Naci Anadolu Lisesi okul müdürü ve öğrencileri ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın aldı. En çok bitkisel atık toplayan okul Gebze Koç Ortaokulu Okul Müdürü ve öğrencileri ödüllerini Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk’ten aldı. Ödül alan tüm okullar ödüllerini Hatay Defne’de bulunan okullara armağan etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız