koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

DURUM CİDDİLEŞTİ

Ülkemizde Koronavirüs vakasının 47’ye çıkması sonrasında sabah saatlerinden itibaren sokaklarda bulunan insan yok denecek kadar az.

17 Mart 2020 Saat: 13:47
DURUM CİDDİLEŞTİ
DURUM CİDDİLEŞTİ

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs(Covid 19) dünya genelinde 182 bin 424 kişinin virüse kapılmasına sebep oldu. Çin’in ardından en büyük vakalar ve can kayıpları ise sırasıyla İtalya ve İran’da meydana geldi. Ülkemizde ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada 47 koronavirüs vakasına rastlandığını kamuoyuyla paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım” ifadeleri yer aldı.

BAKANLIKTAN EK GENELGE GÖNDERİLDİ

Ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine koronavirüs tedbirleri konulu ek bir genelge daha gönderildi. Genelge ile 17 Mart itibariyle tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulduğu belirtildi.

VAKALAR DURUMUN CİDDİYETİNİ GÖSTERDİ

Ülkemizde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ilk vaka 11 Mart tarihinde açıklandı. İlk vakanın açıklanmasının ardından vatandaşlar dezenfektan ilaçlar ve kolonya satan yerlere akın etti. Vatandaşların bir kısmı konunun ciddi olduğunu ve bireysel olarak virüsün yayılmasına engel olmak adına dikkat edilmesi gerektiğini düşünürken, bir kısım ise henüz vakanın ciddiyetine varamadı. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayısını 47 olarak açıklaması ve kapalı alanlarda faaliyet gösteren yerlerin kapatılması sonrasında durumun ciddiyeti vatandaşlar tarafından anlaşıldı. İlimizde hizmet veren birçok yer sabah saatlerinde karara uyarken, vatandaşlarında sokaklarda yok denecek kadar az sayıya düşmesi ve toplu taşımayı minimum derecede kullanması dikkatlerden kaçmadı.

TEDBİRLER ARTARAK DEVAM EDİYOR

Koronavirüs vakalarının ülkemizde henüz açıklanmadığı ve ardından ilk vakanın açıklanması sonrasında ilimizde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri sokaklar, parklar, toplu taşıma araçları ve birçok yerde dezenfekte çalışmalarını arttırdı. Ancak ilk günlerde toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların birçoğunun dikkatsiz davranışları ise rahatsızlık yarattı. Geçen günlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın ilimiz için dezenfektan ilaç konusunda bir sıkıntı bulunmadığını, belediye olarak tedbirlerin artarak devam ettiğini bildirdi. Ancak vatandaşlarında bireysel önlemler anlamında dikkatli olması gerektiğini belirten Büyükakın, virüsün etkin olduğu süre boyunca ilimizde su kesintisinin yaşanmayacağını, borçtan kaynaklı suyu kesilen hanelerin ise sularının açılacağını söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız