ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Ekrem İmamoğlu Kocaeli'yi coşturdu; "Gönderin bunları evine gitsinler"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu bugün Kocaeli'de halkla Halk Buluşması mitinginde bir araya geldi

3 Mayıs 2023 Saat: 22:08
Ekrem İmamoğlu Kocaeliyi coşturdu; Gönderin bunları evine gitsinler
Ekrem İmamoğlu Kocaeli'yi coşturdu; "Gönderin bunları evine gitsinler"

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala siyasilerin seçim çalışmaları son hız devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu bugün Kocaeli Gebze'de Halk Buluşması mitinginde vatandaşlarla buluştu. Mitinge İmamoğlu'nun yanı sıra CHP İl Başkanı , İYİ Parti İl Başkanı, Demokrat Parti İl Başkanı, CHP, İYİ Parti Milletvekili adayları, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"HANGİ PARTİLİ BAKMAYACAĞIZ"

Mitingde vatandaşlara seslenen İmamoğlu 14 Mayıs'ı işaret ederek şunları söyledi; "Ne yaptılar. Muhalefetin kanun teklifini reddetiler. Bu yüce meclis hepimizin. Muhalefetten mi iktidardan mı bakmadan hep birlikte yasalaştıracağız. Biz meclisin değerini biliriz. Biz bunu Mustafa Kemal'den öğrendik. Mesela 15 Mayıs'tan sonra hangi belediye hangi Parti'nin diye dönüp bakmayacağız. Bizi aramaktan korkuyorlar. Bu hükümetin tek kişi baskısı altındaki belediye başkanları. Biz partisine bakmadan herkesle konuşacağız. Muhalefetin işlerini engellemek geciktirmek gibi işleri asla yapmayacağız. İşte birleşe birleşe yönetmek bu. Kamuya iş alımlarında partizanlığa asla müsaade etmeyeceğiz. Kim olduğuna bakmayacağız.

"BU ÜLKENİN SORUNLARINI BİZ ÇÖZERİZ"

Kim hak ediyorsa ihaleyi o alacak. Daha bir yılı doldurmadan ak partiye oy verenler bize hakkımızı iade edecek. Bunlar parti ayrımı yapmıyor herkese eşit helal olsun diyecekler. Ben İstanbul'da bunu yaşıyorum. Yalnız ben değil. Diğer belediye başkanları da aynısını yaşıyor. Bizim işimiz çözüm üretmek. Bu ülkenin sorunlarını biz çözeriz. Bütün bu sorunları bunlar çözemez. Onun için bunların çözemediği her şeyi Millet İttifakı çözecek. Türk lirası hiç bu kadar değersiz olmamıştı. İşte alım gücü hiç bu kadar düşmemişti. İşçi kardeşlerimizi dünyanın en ucuz iş gücü olarak görüyorlar. Burası Gebze burada sanayici emekçiler var. İşte bunlar yanlış ekonomi politikaları. Biz Millet İttifakı olarak becerikli ve uzman kadrolarla ekonomiyi düzelteceğiz. 2 yıl içinde enflasyonu tek haneli rakamlara indireceğiz. 5 yıldan daha kısa sürede 15 bin dolar gelire yaklaşacağız.

"TEMİZLİĞİ ZAMANINDA YAPMAK GEREKİR"

20 yılda bu iktidarın üzerinde çok kir birikti. Çarklar dönmüyor. Evi kirli tutmaya gelmez. Temizliği zamanında yapmak gerekir. Çürüyeni zamanında değiştirmek gerekir. Gecikirsen derdin zararın büyür. Değiştirmenin yenilenmenin temizlemenin tam zamanıdır. 14 Mayıs'ta bu işi bitirelim. 15 Mayıs'tan itibaren ülkenin her sorununa değineceğiz. Kocaeli'nin sorunlarını İzmtin sorunlarını çözeceğiz. Senin belediyen benim belediyem demeden. Kocaeli ve İzmit'i depreme dayanıklı hale getireceğiz. Ben hiçbir insanın depremde canı yansın istemiyorum. Hala gelip İstanbul'da kentsel dönüşüm naraları atan bakanları varsa utanın utanın.

" NELER BAŞARABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK"

Neler başarabileceğimizi gösterdik. Konut sayısını yükseltmek lazım. Onun için İzmit Çınar evlerini 18 ayda teslim ettik. Tamamlanmış her kentsel dönüşüm yüzlerce canı kurtarmaktır. Dönüşüm sürecinin hiçbir aşamasında ranta rastlamazsınız. 14 Mayıs'tan sonra bu organizasyon İstanbul'a büyük güç kazandıracak. Bu modeli Gebze Kocaeli'de de uygulacağız. Doğru bir sistem. Onun için hükümet bunu bizden kopyaladı. Doğru kopyalasa başımın üstünde yeri var. Ama maalesef çok yanlış ve baştan savma bir kampanya. Alelacele ortaya atılmış bir proje. İnsanların umutlarını çalıyorlar.

"HİÇ UTANMADAN BİR DE KAMPANYA DİYORLAR"

Yüzyıla başladık diyenlerin nasıl bir ikiyüzlülük içinde olduklarını göreceksiniz. Madem kentsel dönüşüme çare var elinde bunun uygulamasını niye süreyle kısıtlıyorsun. Hiç utanmadan bir kampanya. Bir de diyorlar ki kura çekeceğiz. Bunun adı insanların canı üzerinden seçim kampanyası yürütme işi.

"GÖNDERİN BUNLARI EVİNE GİTSİNLER"

Ben bu yeni dönemde bunların seçim için her yol mübah anlayışının yapabileceklerini tahmin bile edemiyorum. Hiçbir hazırlık yapmadan başlattıkları bu kampanyaya sakın inanmayın. Bir vatandaş olarak söylüyorum gönderin bunları evine gitsinler. Göreceksiniz bu işi biz çözeceğiz. Size söz depremi hep birlikte yeneceğiz. Hepimizin önü çok açık. Yeter ki bize izin verin. Biz çareyi biliyoruz. Bu kadro ilk meyvesini İstanbul seçimlerinde gösterdi. 2019'u hatırlayın. Ben Kılıçdaroğlu'na yürekten teşekkür ediyorum. Ve de iyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de teşekkür ediyorum. Süreç bugüne geldi aile büyüdü. çok güçlüyüz biz. Çünkü milletle yan yanayız. Sizlerle birlikte Kazanacağız. Bu işi Birinci turda bitireceğiz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız