koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Ellibeş: Büyük zafere ilham veren ruh ve inançla istkametimizi çiziyoruz

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mı kutladı. Ellibeş, “Büyük Zafer’e ilham veren ruh, inanç ve irade ile bugün istikametimizi çizmeye devam ediyoruz” dedi.

30 Ağustos 2022 Saat: 15:53
Ellibeş: Büyük zafere ilham veren ruh ve inançla istkametimizi çiziyoruz
Ellibeş: Büyük zafere ilham veren ruh ve inançla istkametimizi çiziyoruz

ELLİBEŞ’İN AÇIKLAMASI

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 4 gün süren Büyük Taarruz, göğüs göğse çarpışmaların ardından Dumlupınar’da destansı bir zaferle sonuçlandı.

Tarihe geçen bu şanlı zaferle milletimiz, şehit kanlarıyla sulanan aziz vatanımız üzerinde asla boyunduruk kabul etmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdi.

30 Ağustos, milletimizin kendisine ömür biçen emperyalistlerin hayallerini kursaklarında bırakmasının yanı sıra, Balkanlardan Asya’ya, Afrika’dan Avrupa’ya gönül coğrafyasındaki yüz milyonlarca dost ve kardeşimize, tüm mazlum milletlere umut olan Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açan en kritik dönüm noktalarından biri olmuştur.

Milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen kazandığı bu zaferle 1071 Malazgirt’te bize yurt kılınan bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu bir kez daha tescil etmiştir.

Büyük Zafer’e ilham veren ruh, inanç ve irade ile bugün istikametimizi çizmeye devam ediyoruz.

Savunma sanayiinden ekonomiye, dış politikadan enerjiye, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast eden terör örgütleriyle mücadeleye kadar her alanda elde ettiğimiz başarılar, bunun en önemli göstergeleridir.

Yüz yıllık eser ve hizmeti, 20 yıla sığdıran azim ve kararlılık gücünü 100 yıl önce milletimizin ortaya koyduğu bu bağımsızlık mücadelesinden ilham almaktadır.

Bundan 100 yıl önce Dumlupınar’da şaha kalkan imanın rehberliğinde, hep beraber dirlik ve kardeşlik içinde aydınlık yarınlarımıza yürüyeceğiz.

Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını minnetle yâd ediyorum.

Vatanımız, ezanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız uğrunda can veren aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız