Güncel

En akılcı yol üretmektir

MAGİAD Başkanı Erhan Atmaca, ‘İş Dünyası’nda İhracat’ konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, “Dünyada ve bölgemizde arka arkaya yaşanan felaketlerin piyasalarda oluşturduğu dengesizlikleri ortadan kaldırabilmenin ilk v

24 Aralık 2023 Saat: 17:55
En akılcı yol üretmektir
En akılcı yol üretmektir

Marmara Girişimci İş İnsanları Derneği, ‘İş Dünyası’nda İhracat’ konulu panelde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden - İZÜ Uluslararası Ticaret Bölüm Başkan Yardımcısı, Öğretim Üyesi Doktor Tuğçenur Ekinci Furtuna’yı ağırladı. Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’ndaki panele ilgi yoğun oldu. Panelde İstanbul İhracatçılar Birliği Başkanı Kazım Taycı da konuştu.

İNSANLIK SUÇU SON BULMALI

MAGİAD Başkanı Erhan Atmaca etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada İsrail’in Filistin işgaline de değindi. Atmaca, “Dünyanın demokrasi ve özgürlük havarisi ülkelerinin gözleri önünde savunmasız ve çaresiz insanların, Müslüman din kardeşlerimizin eli kanlı terör devletinin hedefi olmasının hüznünü ve acısını en derinden hissettiğimiz şu günlerde Filistin’de yaşanan insanlık suçunun bir an evvel son bulmasını diliyoruz” dedi.

CARİ AÇIĞIN KAPANMASI İÇİN

Türk ekonomisinin üretimden sonraki en önemli safhasının ihracat olduğunu, yine Türk ekonomisinin en önemli sorunlarının başında cari açığın geldiğini kaydeden Atmaca şöyle devam etti: “Başta enerji ithalatı olmak üzere ithalat kalemlerimizin ihracat kalemlerimizden yüksek olması nedeniyle oluşan cari açığın kapanması için Türk Malı üretimin geçmiş tüm dönemlerden fazla olması için var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye mecburuz. Dünyada ve bölgemizde arka arkaya yaşanan felaketlerin piyasalarda oluşturduğu dengesizlikleri ortadan kaldırabilmenin ilk ve en akılcı yolu üretmektir.”

GEBZE İL’İNE DESTEK, ZORUNLULUKTUR

Gebze’nin Türk ekonomisi için öneminin anlatıma gerek görmediğini kaydeden Atmaca sözlerini, “Transit yolların kesiştiği bir nokta olan, merkezi iktidarın yatırımları ile cazibe merkezi haline dönüşmüş olan Gebzemizin il olması ile ilgili atılacak her adımı dün olduğu gibi bugünde yarında destekleyeceğiz. Gebzemizin il olmasının bölgemizin ticaret dünyasına katacağı değeri hepimizin idrak etmesi gerektiği, bu yönde atılacak ciddi adımlara desteğin bir zorunluluk olduğu inancındayım” dedi. Panele Gebze Belediyesi eski Başkanı Adnan Köşker’in de aralarında bulunduğu davetliler ve dernek üyeleri katıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız