Güncel

En büyük MDF üretim tesisi

Wellborn Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Yıldızlar Yatırım Holding’e bağlı İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, Yıldızlar Demir Çelik Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, Yıldız Entegre Pazarlama Müdürü Ercan Şahin

9 Şubat 2022 Saat: 12:15
En büyük MDF üretim tesisi
En büyük MDF üretim tesisi

Yıldızlar Yatırım Holding'in bünyesine bağlı Yıldız Entegre, İGSAŞ ve Yıldız Demir Çelik Yönetim Kurulu Üyeleri bugün Wellborn Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, Yıldızlar Demir Çelik Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, Yıldız Entegre Pazarlama Müdürü Ercan Şahin katıldı. Toplantıda sözü alan İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal şu sözleri kaydetti: “

Uzun yıllardır Yıldızlar Yatırım Holding bünyesinde çeşitli görevler üstlendim. Geçen yıl da ülkemizin gübre ve kimya sektörünün öncü şirketlerinden biri olan holdingimizin iştiraki İGSAŞ’ın Genel Müdürü olarak göreve başladım. Erhan Özdemir ise Yıldızlar Demir Çelik’in genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. Uzun yıllara dayanan sektör ve yöneticilik deneyimiyle Yıldızlar Demir Çelik’in çok kısa bir sürede sektöründe ülkemizin sayılı şirketleri arasına girmesinde büyük katkısı olduğunu söylemeliyim. Ercan Şahin ise yine holdingimizin en köklü şirketlerinden biri olan Yıldız Entegre’nin Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü. Şirketimiz bünyesinde üstlendiği sorumluluklarla Yıldız Entegre, sektörde markalaşmanın önünü açarak hem pazarlama hem de üretim anlamında çok önemli işlere imza attı.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ SANAYİ KURULUŞLARINDAN BİRİSİ

 Ülkemizin en büyük ve en modern tesislerine sahip sanayi kentinde yaşıyoruz. Genç ve dinamik nüfusunun yanı sıra eğitim seviyesinin de yüksek olduğu şehrimiz, köklü bir sanayi geçmişi ve kültürüne sahip. Bu nedenle de bizim ülkemizin yanı sıra yabancı sermayeli üreticilerin de yatırım için ilk tercihi Kocaeli oluyor. Sizlerin de çok yakından bildiği gibi Yıldızlar Yatırım Holding, Kocaeli’nde temelleri atılan, kökleri bu topraklarda bulunan dünyanın önemli sanayi gruplarından birisi. Bugün holding olarak Kocaeli ve Türkiye'nin farklı illerinin dışında 5 ayrı ülkede üretim yapıyoruz, ürünlerimizi dünyanın farklı coğrafyalarındaki 80 ülkeye satıyoruz. Bu başarıda Kocaeli’nde yaşayan herkesin büyük bir katkısı var.

Ülkemizin ve dünyanın farklı yerlerinde tesislerimiz olmasına karşın Kocaeli, Yıldızlar Yatırım Holding’in ‘yuvası.’ Çünkü katma değeri en yüksek tüm yatırımlarımızı kentimize yapmayı tercih ediyoruz, birçok şirket genel merkezini İstanbul’a taşırken biz Kocaeli’nde kalmayı istedik, holdingimizin kurucusu Fehmi Yıldız’ın yanı sıra çok sayıda yöneticimiz de bu kentte yaşıyor, çalışanlarımızla aynı havayı soluyor, hemşehriliğin keyfini yaşıyoruz.

EN BÜYÜK MDF ÜRETİM TESİSİ

 Yıldızlar Yatırım Holding’in 4 bin 500 çalışanının önemli bir bölümünü Kocaeli halkı oluşturuyor. Çalışanlarımızın yanı sıra aileleri, iş ortaklarımızı da dikkate alırsak oldukça geniş bir nüfusun ekonomiye katılımına aracılık ettiğimiz için gurur duyuyoruz. Yıldızlar Yatırım Holding olarak başta orman ürünleri, gübre-kimya, demir çelik, liman işletmeciliği, enerji, inşaat gibi farklı alanlarda faaliyetlerimiz var. Yıldız Entegre Kartepe’deki devasa fabrikasında yaptığı üretimle kentimize ciddi bir fayda sağlıyor. Kartepe tesisimiz dünyada tek çatı altında kurulmuş en büyük entegre MDF üretim tesisi olma özelliğini taşıyor. Ülkemizin gübre ihtiyacının yüzde 20’sini tek başına karşılayan İGSAŞ’ın da genel merkezi ve ana fabrikası, Tüpraş tesisleri içinde yer alıyor. Bu yıl üretim tesisimizi yenileme ve kapasitesini artırma yatırımına start vereceğiz. Ayrıca Samsun’da da yeni bir yatırım için çalışmalarımıza başladık.

İHRAÇLARI ARTTIRMANIN YOLUNU BULACAĞIZ

 Yıldız Demir Çelik ise faaliyete başladığı 2018 yılından bu yana çok büyük başarılara imza attı. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu yassı çelik üretimi yapan Yıldız Demir Çelik, 2021 yılı itibarıyla sektöründe en çok ihracat yapan şirketler sıralamasında ilk üçe girdi. Haziran ayında devreye alacağımız ikinci galvaniz hattı yatırımımızla da yeni bir istihdam olanağı daha yaratacağız. Ayrıca bu yıl yepyeni bir yatırımımıza da başlayacağız, bu yatırımımız şirketimiz için olduğu kadar Kocaeli ve demir çelik sektörü açısından da büyük önem taşıyor. Ülkemizin ithal etmek zorunda kaldığı sıcak çeliği üreterek cari açığın azaltılmasına destek olduğumuz gibi yine Kocaeli bölgesindeki imalatçılara da ihtiyaç duydukları kaliteli sacı vererek onların da büyümesine katkı sunacağız, ihraçlarını artırmalarının yolunu açacağız.

KOÜ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ

 Rakamlar, üretim, ihracat tek başına bir anlam ifade etmiyor, etmemeli de. Bu nedenle biz her zaman önce ‘dünya’ dedik. Faaliyet gösterdiğimiz her alanda da köklerimize olan saygımızı gösterdik. Yıldız Entegre’de ‘ağacın izinde’, İGSAŞ da ‘toprağın izinde’c Yıldız Demir Çelik de “demirin izinde” vizyonuyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Doğadan aldığımızı doğaya vermek, çevreyi korumak, sürdürülebilir bir dünyaya katkı sunmak için tüm iş süreçlerimizi sürekli yeniliyoruz, teknolojinin getirdiği tüm olanakları kullanıyoruz. Öte yandan, kentimizin gelişimine de katkı sunmak amacıyla çok sayıda proje geliştirdik, geliştiriyoruz. Kocaeli halkının eğitim, çevre, kültür-sanat, spor alanında yeni başarılara imza atması, kentimizin sosyal yaşamının kalitesinin yükselmesi için çabalıyoruz. Başta kentimizin yerel yöneticileri olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, akademi dünyası ve iş dünyasının diğer temsilcileriyle ortak çalışmalar yapıyor, toplumsal katkıyı artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda kentimizde meslek liseleri, ortaokullar kuruyoruz, çocuklarımızın kodlama öğrenmesi için özel sınıflar oluşturuyoruz. Kocaeli Üniversitesi ile de gençlerimizin iş hayatına daha hazır bir şekilde atılmaları için iş birliği yapıyoruz. Ayrıca çalışanlarımızın iş yeteneklerini ve diğer becerilerini de artırmak, kariyer hedeflerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla holdingimiz bünyesinde kurduğumuz Akademi Yıldız ile de geleceğin yöneticilerini yetiştiriyoruz.

YEŞİL KOCAELİ OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ

 Her yıl Kocaeli’ne 20 bin fidan dikerek ‘Yeşil Kocaeli’ni oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca tüm şirketlerimizin çalışanlarının katılımıyla çevre temizliği yapıyoruz, çalışanlarımız adına fidan bağışlıyoruz. Çeşitli kültür merkezleri, camiler, tarihi eserlerin korunması için de hem maddi hem de manevi desteğimizi sunuyoruz.

İHRACAT YAPIYOR OLMAK GURUR DUYDUĞUMUZ BİR DURUM

Ünal’dan sonra konuşan Yıldız Demir Çelik Genel Müdür Yardımcısı Erkan Özdemir de şunları söyledi: “Yıldız Demir Çelik 4 senedir faaliyette 2019 yılında ihracatını en çok arttıran Demir Çelik şirketi de oldu. İhracat yapıyor olmak gurur duyduğumuz bir durum. Demir Çelik imalat sektörünün ham maddesi. Otomotiv, havalandırma sistemlerine veriyoruz ve bu müşterilerimiz de üretip ihraç ediyorlar. İhracatımız Türkiye’deki hammadde sanayinin desteklenmesi önemli. 2021 yılı ihracat rakamları açıklandı. Demir Çelik sektörümde 23 ton Çelik ihraç edildi. Ancak 18 ton Demir Çelik de ithal edildi. Neden? Çünkü bazı Demir Çelik kaliteleri ülkemizde üretilemiyor. Cari açığın kapatılması hepimizin görevi.”

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız