koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Engelsiz Mehtap Turu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli birey ve ailelerinin katılımıyla engelsiz mehtap turu düzenlendi.

16 Eylül 2019 Saat: 19:05
Engelsiz Mehtap Turu
Engelsiz Mehtap Turu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engellilerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılımını sağlamak ve hoşça vakit geçirmelerini sağlamak için etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen engelsiz mehtap turu ile engelli birey ve aileleri deniz üstünde keyifli bir gün geçirdi.

 

ENGELSİZ MEHTAP TURU

Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Körfez’de Mehtap Turları, bu kez engelsiz mehtap turuna büründü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından engelli bireylerin sosyal hayata katılması için düzenlenen engelsiz mehtap turu, hem özel bireylere hem de ailelerine keyifli ve güzel bir gün yaşattı.

 

GÖRME ENGELLİLER İÇİN SESLİ BETİMLEME

Vapur gezisine tüm engel gruplarından engelli bireyler katıldı. Bedensel engelli bireyler tekerlekli sandalyeleriyle rahatça vapurda seyahat etme imkânı bulabilirken, işitme ve konuşma engelli vatandaşlar da işaret dili tercümanı ile rahatça iletişim kurma imkânı buldu. Ayrıca görme engelli bireyler için de gezi boyunca sesli betimleme yapıldı.

 

İŞARET DİLİ TERCÜMANI

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından işaret dili tercümanı desteğiyle işitme engelli konuklara Körfez, deniz ve vapur hakkında bilgilendirme yapıldı. Görme engelli konuklarda sesli betimleme tercüme desteği ile eşsiz körfez manzarasını, deniz ve vapurun özellikleri hakkında bilgi sahibi oldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız