Güncel

Engin Uçar'a ihraç talebi

İzmit Belediye Meclis üyesi Engin Uçar ve Hayrettin Ünlü arasındaki gerilim sonucu Uçar hakkında disiplin soruşturması başlatıldı!

5 Ocak 2021 Saat: 19:05
Engin Uçara ihraç talebi
Engin Uçar'a ihraç talebi

İzmit Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında AK Parti Meclis üyesi Engin Uçar, 2 bar esnafının mağdur olduğunu ve bu esnafının sorununun çözülmesi gerektiğini dile getirmişti. AK Parti grubundan bağımsız olarak bu açıklamayı yapan Uçar ile Hayrettin Ünlü meclis sonunda ciddi bir gerilim yaşadı. Yaşanan olayın akabinde AK Parti Izmit ilçe Başkanı Ali Güney, meclis üyesi Engin Uçar'ın disipline verildiğini duyurdu.

GÜNEY'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Izmit Ilçe Başkanı Ali Güney: "İzmit Belediye Meclisinde daha önce de gündeme gelen alkollü mekanların açılmasıyla ilgili AK Parti Grubu olarak aldığımız karar kamuoyu tarafından bilinmektedir. Gündemden düşen bu konu, bugün yapılan İzmit Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısında Meclis Üyemiz Engin Uçar tarafından yazılı önergeyle yeniden gündeme taşınmış ve yapılan oylamada komisyona havale olmadan, önergenin direkt kabulü şeklinde sonuçlanmıştır. 

"KENDİ BAŞINA HAREKET ETTİ!"

Ak Parti kurumsal bir partidir. Bu tür kararlar ilgili kurullar ve komisyonlar tarafından istişare edilerek ortak görüşle alınır ve uygulanır. Daha önce aynı konuyla ilgili AK Parti Grubumuz tarafından alınan karar da bu şekilde olmuştur. Ancak son meclis toplantısında Engin Uçar bu prosedürlere uymadan kendi başına hareket ederek, daha önce partimizin ortaya koymuş olduğu tutuma aykırı bir sonuç çıkmasına sebebiyet vermiştir.

"İHRAÇ İSTEMİ İLE DİSİPLİNE VERİLDİ!"

AK Parti tüzüğü ve kurumsal kimliği gereği bu tür eylemlerin neticeleri hakkında yapılacaklar bellidir. AK Parti İzmit ilçe Başkanlığı olarak bu durumun ortaya çıkmasına direkt ve dolaylı olarak neden olanlar hakkında ihraç istemiyle Disiplin Soruşturması başlatılmasının İl Başkanlığımızdan talep edileceği saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız