Güncel

"Erzurum hasretimizdir"

Aşkale’nin düşman işgalinden kurtuluş Programının tanıtımı dernek ve federasyon başkanlarının katılımı ile Sivil Toplum Merkezi’nde yapıldı.

2 Mart 2022 Saat: 13:09
Erzurum hasretimizdir
"Erzurum hasretimizdir"

Ata Baran SANCAR

Erzurum’un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunu 104’üncü yıl dönümü 5 Mart Cumartesi günü saat 19:00’da Hasan Gemici Spor Salonu’nda kutlanacak. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşecek olan organizasyonun tanıtım programı Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleşti.
ERZURUMLULAR BAŞKANLAR AKIN ETTİ
Programa ev sahibi Kocaeli Aşkaleliler Dernek Başkanı Zülküf Eta’nın yanı sıra Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, Sivil Toplum Merkezi Şube Müdürü Alper Yalınalp, Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok, Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal, dernek başkanları ve üyeler katıldı
"EL BİRLİĞİ İLE KARDEŞÇE"
Kocaeli Aşkaleliler Dernek Başkanı Zülküf Eta; “Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tahir Büyükakın, nene hatunların torunları geldiyse elimizden geleni yaparız dedi. Bu kahvaltıda başkanlarımız ile bir araya gelelim istedik. Hepsinden gerekli desteği gördük. El birliği ile kardeşçe bu işi bugüne kadar getirdik. Allah'ın izni 6 Mart'ta o salonu dolduracağız. İhtiyaç olan yerlerden Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile otobüs kaldıracağız” şeklinde konuştu.
"TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok; “Biz Kocaeli’de yaşayan bütün Erzurumlular olarak hepimiz bunu benimsedik. Bir ilçe derneğimiz Kocaeli’de böyle organizasyon yapabiliyorsa Erzurumlular olarak gücümüz ortadadır. Tahir Başkanın bu konularda duyarlılığını bliyoruz. Böyle organizasyonları ortaklaşa yapınca daha iyi sonuçlar ortaya çıkıyor. Zülküf başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.
"ERZURUM HASRETİMİZDİR"
Göztok’un ardından konuşan Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal ; “Bu ayların manevitayı çok yüksek. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşunun adımlarıdır. Şehitlerimnizin ruhu şad olsun. Bizler burada, Erzurum’u kurtuluşunu yad ediyorsak bunların maliyeti can ve kandır. Büyük bir imparatorluğun torunlarıyız. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı ve kurtuluş savaşı nasip etmesin. Federasyonumuza ve derneklerimize teşekkür ediyorum. Biz Erzurumluyuz ama aslında Kocaeli’yiz. Kocaeli bizim için önceliklidir. Doyduğumuz, çalışıp ürettiğimiz yerdir. Erzurum ise hasretimizdir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
"SALONUN DOLACAĞINA İNANIYORUM"
Programda son olarak konuşan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun; “Erzurum ve ülkemizin dört bir yanı 104 sene kurtarılmış ve bizlere emanet edilmiş. O günkü şartlarda yoksulluk içinde silahsız savaşan herkesten Allah razı olsun. Erzurumlu gençler o dönemde silahsız ön cephede savaşmışlar. STK, yaşadığı şehrin parçasıdır. O şehrin bütün sorunlarına ortaktır. Erzurumlular, hiçbir yerde göçmen değildir. Biz, bu şehrin bir parçasıyız. Bugüne sadece kurtuluş gözü ile bakarsak çok şey kaybederiz. O günler birlik beraberlikle kurtarılmış, Bu birlik ve beraberlik inşallah devam edecek. Cumartesi günü salonun dolacağına inanıyorum” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız