koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

“ETKİLERİ BİLİNMİYOR”

Akçaray’ın Yahya Kaptan bölgesinde uygulanacak yeni güzergahında ağaçların kesilmesini istemeyen mahalle sakinleri bir araya gelerek büyükşehir belediyesine seslendi.

21 Temmuz 2019 Saat: 21:30
“ETKİLERİ BİLİNMİYOR”
“ETKİLERİ BİLİNMİYOR”

Tramvayın ikinci etabının bölge sakinlerinin kullandığı yürüyüş yolundan geçmesi  bölgede yer alan 20 yıllık ağaçların bir bölümünün kesilecek olmasına mahalle sakinleri tepki göstererek güzergah değişikliği talep ediyor. Yahya Kaptanlılar yeni tramvay güzergahı konusunda dikkat çekmek için “Kahvaltını, termosunu kap gel” sloganıyla ağaçların altında piknik yaptı. Farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ünal Özmural, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Naim Keskin, Yahya Kaptan Hepimizin Platformu üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı. Etkinliğe Kocaeli Makine Mühendisi Odası, Çevre Mühendisleri Odası, KOHAYDER, Bisikletliler Derneği Kocaeli Temsilciliği ve Tabipler Odası da destek verdi.

“ETKİLERİ BİLİNMİYOR”

Mahalle halkı adına konuşan Umut Buyruk, “Bu bir Yahya Kaptan meselesi, tramvay meselesi değil. Bu bir direniş değil. Yaşam alanlarımızın, yeşil alanların, çocuklarımızın oyun oynadığı alanların korunmasına yönelik meydana gelen bir oluşumuz biz. Bu alanda yapılması planlanan tramvayın etkileri kestirilemiyor. Bunu İzmit halkı gördü. Biz raylı taşımaya karşı değiliz. Burada problem yaşam alanımıza yapılan etkidir” dedi.

“500’E YAKIN AĞAÇ KESİLECEK”

“Burası Symbol AVM ile Yahya Kaptan arasında kalan bir alan” diyen Buyruk sözlerinin devamında, “Biz tramvayın buradaki yeşil alandan geçmesine karşıyız. Alt tarafta tramvayın geçmesi planlanan 2 cadde var fakat orada da teknik problemler söz konusu. Biz belediye ile konuyu görüşüp basınla paylaşacağız. Burada 1-2 kilometrelik yolda 6-7 sıra ağaç var. 500’e yakın ağacın kesilmesi söz konusu” ifadelerini kullandı.

“TRAMVAYA KARŞI DEĞİLİZ”

Umut Buyruk, “Burası zaten D-100 karayolunun kenarı. Buradan geçen araçlardan çıkan egzoz gazları havayı kirletiyor. Bizim bu ağaçlık alanda biraz olsun yaşam konforumuz bulunuyor. Bu alanlarımız muhafaza edilmeli. Biz tramvaya karşı değiliz. Bisiklet kullananlar, oyun oynayanlar ve yürüyüş yapan insanların alanı burası. Biz bizim fikrimiz alınmadan uygulama yapılmasına karşıyız. Kocaeli’deki hiçbir projenin ağaca zarar vermemesi gerekiyor. Eğer önümüzdeki süreçte uzlaşma sağlanmazsa burada direniş meydana gelir” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

“PLANSIZ OLDUKALRININ GÖSTERGESİ”

Umut Buyruk adlı vatandaşın ardından konuşan CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ünal Özmural Yahya Kaptan’ın İzmit’in marka mahallerinden biri olduğunun altını çizerek, “Yahya Kaptan’ın planlaması çok iyi yapılmıştır. Yeşil alan uygulaması TOKİ uygulamalarına göre çok daha fazladır. Bu bize konfor alanı yaratıyor. Büyükşehir belediyesinin 3 tane güzergah planı yapması aslında plansız olduklarını gösterir. Bu güzergahlar yıllar önce planlanmalıydı” dedi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Yahya Kaptanlıların istemediği hiçbir şey buradan geçemez” diyen Özmural konuşmasını, “Biz konunun mecliste takipçisi olacağız. Kimse tramvaya karşı değil. Büyükşehir belediyesi master planında kente çözüm üretemedi. Kocaeli tramvayı sevdi ama düzenlenmesi gereken noktalar var. Verilen mesaj nettir. Büyükşehir belediye başkanına sesleniyoruz: Yahya Kaptanlıların yaşam alanlarına müdahale edilmemeli” ifadeleriyle sonlandırdı.

“RANDEVU TALEP ETTİM”

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ünal Özmural’ın ardından yeşil alanda toplanan mahalleliye seslenen Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu, “Akıl ve vicdanla izah edilemeyecek bir güzergah söz konusu. Bizler konusun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Büyükşehir belediye başkanından randevu talep ettim. Kendisine bilgi vereceğim. Böyle bir alan katledilmemeli” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız