Güncel

Gebze Metrosu’nda ilk ray kaynağını Bakan Uraloğlu yaptı: “Projenin yüzde 71’ini tamamladık”

Gebze OSB- Darıca Metro hattı ray kaynak töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Törende ilk ray kaynağını Bakan Uraloğlu yaptı

21 Temmuz 2023 Saat: 19:51
Gebze Metrosu’nda ilk ray kaynağını Bakan Uraloğlu yaptı: “Projenin yüzde 71’ini tamamladık”
Gebze Metrosu’nda ilk ray kaynağını Bakan Uraloğlu yaptı: “Projenin yüzde 71’ini tamamladık”

Gebze- Darıca Metro projesinin ray kaynak töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımı ile gerçekleşen törene Vali Vekili İsmail Gültekin, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu ve Cemil Yaman, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteteri Balamir Gündoğdu, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Eze İnşaat yetkilileri ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

METROMUZ SÜRÜCÜSÜZ OLACAK

Törende ilk olarak konuşan Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün konuşmasında şunları söyledi: “Projemizde sahile doğru gittiğimiz yolda zayıf zemin ile uğraştık. Kazamadığımız kesimler için tünelciliğin kuralı patlayıcı madde kullanmaktır. Patlama maddesi yerine çatlatma kullanarak bu bölgeleri aştık. 2 yıl önce başladığımız TBM ve kazı çalışmalarını tamamladık. Tünel açma tekniği ile istasyonlarımızı açtık. Proje tamamlama oranında yüzde 70’leri geçtik. Metro yapım hattında 2 bin 500’ü bulan işçi çalışıyor. 6 bin metre yani İstanbul’un Avrupa yakası kadar ray döşediğimizi söyleyebiliriz. İçimizde yabancı uyruklu hiçbir çalışan yok. Metromuz sürücüsüz bir metro olacak. Sinyalizasyon Aselsan tarafından yapılıyor. Metro hattı  yapımını süresinde tamamlayacağız.”

KOCAELİ’Yİ ULUSLARARASI TİCARET MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRDÜK

Eyigün’ün ardından konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu şunları söyledi: “ Ulaşım imkanlarının bu kadar çeşitli olması, Kocaeli'yi çok cazip kılıyor. Bu nedenledir ki yabancı sermayeli ve büyük ölçekli işletmeler en çok Kocaeli'yi tercih diyor. Biz de Kocaeli için ulaşım projelerine devam ediyoruz. Bugüne kadar Kocaeli'nin ulaşım ve iletişim altyapısı için 146 milyar üzerinde bir yatırım yaptık. Kocaeli’yi ulaşım anlamında dünyaya entegre ettik ve tam anlamıyla uluslararası bir ticaret merkezine dönüştürdük. Yüksek standartlı bölünmüş yollarla bağladık. 151 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 374 kilometreye çıkardık. İstanbul, İzmir ve Kuzey Marmara otoyollarını tamamlayarak ilin dört bir yanını otoyol ağıyla sardık. Kocaeli’yi YHT ile tanıştırdık. Köseköy Lojistik Merkezi’nin ilk etabını açarak ithalat ve ihracata büyük ivme kazandırdık.

YÜZDE 71 ORANINDA TAMAMLADIK

15.4 kilometre uzunluğunda çift hat olarak inşa edilen Gebze OSB- Darıca Metro hattı projemiz 11 istasyonda hizmet verecek. İnşa edilen toplam hat uzunluğu 30.8 kilometre. Metro 90 km hızla günde 330 bin yolcuya hizmet kapasitesi oluşturacak. Gar ile Marmaray entegrasyonu sağlanmış olacaktır. 93 bin metrekare alan üzerinde 68 metro aracı kapasiteli depo ve bakım alanı inşa ediyoruz. 25 yıllık projeksiyonda ekonomik kazanç yaklaşık 3 milyar avro civarında olacaktır.  Şu an itibariyle projede genel ilerleme oranı yüzde 71 seviyesine ulaştı. Bu projeyi önümüzdeki sene hayata geçireceğiz. Proje tamamlandığında Gebze OSB ve Darıca arasındaki süre 60   dakikadan 24 dakikaya düşecek. Yüzde altmışlık yerli şartı ve tam sürücüsüz olarak hizmete girecek. İlk metro aracımızı da yakın zamanda tamamlayacağız. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a yatırımlarda verdiği destek sebebiyle teşekkür ediyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız