Güncel

Gençler geleceğe umut oluyor

10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haftası’nda enerji tasarrufuna dikkat çeken İzmit Belediyesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin topladığı atıkları teslim aldı

14 Ocak 2022 Saat: 10:48
Gençler geleceğe umut oluyor
Gençler geleceğe umut oluyor
Atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla enerji tasarrufunun sağlanabileceği bilinciyle hareket eden İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haftası sebebiyle farkındalık çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda hane, iş yeri ve kurumlara ziyaretler gerçekleştirilerek enerji verimliliği konusunda bilgilendirmeler yapılıyor. Enerji Haftası içinde evlerinde biriktirdikleri atıkları belediyeye teslim eden vatandaşlara led ampul hediye ediliyor. 
GENÇLER GELECEĞE UMUT OLUYOR
10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de topladıkları atıkları düzenledikleri etkinlikle İzmit Belediyesine teslim ettiler. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, “İzmit Belediyesi olarak bizler gerek geri dönüşüm gerekse enerji tasarrufu ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuda farkındalık yaratan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Enerji verimliliği haftası kutlu olsun” şeklinde konuşarak okul idaresine enerji tasarrufu ampullerini takdim etti. 
“ÖĞRENCİLERİMİZ BİLİNÇLENDİLER”
Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aynur Kadiroğlu, “Enerji haftası nedeniyle okulumuzda bulunan atıkları geri dönüşüme kazandırmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bütün öğrencilerimizin enerji tasarrufu hakkında bilgilendirme çalışmalarını yürüttük. Öğrencilerimiz ülkemiz ekonomisine katma değer katan ürünlerin ayrıştırılması konusunda bilinçlendiler” şeklinde konuştu. Etkinlikte öğrencilerde Ecrin Bakırcığlu enerji tasarrufu konulu konuşmasını yaparken, Şeyda Aktaş ise elektronik atıklar konulu bilgilendirme konuşmasını gerçekleştirdi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız