Güncel

Genel Başkan Sarı: O zaman gelince gereğini yaparız!

Goodyear işverenine çağrıda bulunan Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “İşveren Brisa, Pirelli ve Prometeon grup toplu iş sözleşmesindeki koşular ile masaya gelmediği sürece biz o masada oturmayız" dedi

24 Mayıs 2020 Saat: 22:28
Genel Başkan Sarı: O zaman gelince gereğini yaparız!
Genel Başkan Sarı: O zaman gelince gereğini yaparız!

Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikasında Lastik-İş sendikası ile ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri arabulucu sürecine mart ayında girdi. Ancak koronavirüs salgını nedeniyse sözleşme görüşmeleri ertelendi. Bu erteleme sürecinde Lastik-İş Sendikası örgütlü olduğu birçok fabrikada tekil ve grup toplu iş sözleşmesini imzaladı. Ancak Goodyear işvereni sendikanın çağrısına rağmen masaya gelmedi.

BİZ O MASAYA OTURMAYIZ!

Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “İşveren Brisa, Pirelli ve Prometeon grup toplu iş sözleşmesindeki koşular ile masaya gelmediği sürece biz o masada oturmayız. Biz yaptığımız grup toplu iş sözleşmesinin altında bir sözleşmeye imza atmayız. İşveren bu süreçte masaya gelmese de 27 Haziran’da toplu sözleşme ertelemeleri sona erecek. O zaman biz gereği neyse onu yapmaya hazırız” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız