Güncel

GÖRAYDER’den ‘Önce Empati’ projesi

Görme Engelliler Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GÖRAYDER) bugün dernek binasında basın açıklaması ile ‘Önce Empati’ projesinin detaylarını açıkladı. Proje kapsamında GÖRAYDER üyeleri işaret dili öğrenecek.

6 Temmuz 2023 Saat: 15:36
GÖRAYDER’den ‘Önce Empati’ projesi
GÖRAYDER’den ‘Önce Empati’ projesi

İŞARET DİLİ ÖĞRENECEKLER

Görme Engelliler Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GÖRAYDER) bugün dernek binasında ‘Önce Empati’ projesinin detaylarını açıkladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve GÖRAYDER ortaklığında gerçekleşecek proje kapsamında görme engelli vatandaşlar işaret dili öğrenecek.

EMPATİ YAPMAK İSTİYORUZ

Görme Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği’nin (GÖRAYDER) Başkanı Dursun Karaman konuşmasında “Kocaeli’de duyma engeli olan insanlarda var. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde cankurtaran ekipler işitme engellilerinin sorunlarını anlayamadılar. İşaret dilinin zorunlu olduğu alanlar var ama işaret dili her kurumda zorunlu olmalı. Bizde bir başkasının sorunlarını empati yaparak bu insanların nasıl yaşadığını görmek istiyoruz. 35 gün 175 saat haftanın 3 günü kurs alacağız. İşitme engelliler Birlikte piknik yapacağız ve yürüyüş yapacağız.” dedi.

İŞARET DİLİNİ DESTEKLEMELİYİZ

İşaret dili öğretmeni Şinasi Birişik şunları söyledi, “Halk Eğitim üzerinden bir eğitim veriyoruz. Kocaeli Valiliği işaret dili için kurumlara yazı gönderdi. Kızılay’da eğitimlerimiz devam ediyor. Az görme ve görme engelleri ailelere işaret dilini öğreteceğiz. Karşı engellerin birbirini anlaması için bu kurs çok önemli. Türkiye genelinde 4 milyon işitme engelli var. İşitme engelinden anlayan ise çok kimse yok. Bağımsız hareket kursları ile bunu azaltmalı ve işaret dili öğretimini desteklemeliyiz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız