Güncel

"Günlük kazancımız sadece yakıt parası"

Karamürsel’de bulunan çok sayıda servis şöförü, sadece günü kurtardıklarını, mazotun aldıkları yevmiyeyi bile karşılamadığını, adeta hayatta kalmak için çalıştıklarını söylerek çözüm bulunmasını istedi.

22 Şubat 2022 Saat: 11:33
Günlük kazancımız sadece yakıt parası
"Günlük kazancımız sadece yakıt parası"

Ata Baran SANCAR

Türkiye’de son 6 ayda benzin ve mazota gelen yüzlerce zamdan sonra taşımacılık işi ile hayatını geçindiren şöför esnafı, fiyatların altında adeta ezilmeye başladı. Bunların bir örneğide Karamürsel’de okul, işyeri servisi çeken şöförler son gelen zamlardan sonra aldıkları paranın tamamının mazota gittiğini söyledi.

“GÜNLÜK KAZANCIMIZ SADECE YAKIT PARASI”

İlçede servisçilik yapan Musa Yılmaz, “Yakıta zam geliyor, bizde zam istiyoruz ama veren yok. Aldığımız 180 lira günlük sadece ve sadece mazota gidiyor. Bizlerden habersiz ihale yapıldı ve şu anda birkaç kişiye %80 ila 70 arasında zam yapıldı. Fakat bizlerde hiçbir şey yok. Zarar etmemek için ihalelerimizi iptal edelim diyoruz, teklif verenlerin teminatları yanacak diye izin verilmiyor. İlçenin hepsi bu şekilde. Devletten isteğimiz bizi bedavaya çalıştırıyorlar, bari vergilerimizi silin” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız