koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Güzelliğe taş taşıma borcumuz var

Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Kemal Sayar, güzelliğin hayatın her alanına hakim olması gerektiğinin altını çizdi.

18 Mayıs 2022 Saat: 10:57
Güzelliğe taş taşıma borcumuz var
Güzelliğe taş taşıma borcumuz var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 12.’si düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Kemal Sayar, “Güzelliğin bizi alıp götürmesine izin verelim. Ola ki yaralı gönüllerimiz şifa bulur” dedi. ‘İnsan ve Güzeli Arayış’ söyleşisinde Sayar, güzelliğin hayatın her alanına hakim olması gerektiğine vurgu yaptı.

 

ALLAH GÜZELDİR GÜZELİ SEVER

Günlük hayatımızda çok fazla çirkinlikle haşır neşir olduğumuzu dile getiren Kemal Sayar, “Güzeli görmekle bizim de güzelleşeceğimizi unutmamamız lazım. Evimizi yaparken güzel yapmaktan, insanlarla güzel ilişki kurmaktan ve güzel insanlarla ilişki kurmaktan bahsediyorum. Allah güzeldir güzeli sever. Allah güzel olanı korur, çirkin olanı saklar” şeklinde konuştu.

 

“GÜZELLİĞE TAŞ TAŞIMA BORCUMUZ VAR”

“Bize sunulan armağanlar karşısında kimi zaman körüz” diyen Sayar, “Her insan güvenilir değildir. Ama yeryüzü büsbütün çirkinlikten ibaret değildir. Kâinatta her şey bir oluş ve bozulma içerisinde. Bizim insan olarak güzelliğe taş taşıma borcumuz var” ifadelerini kullandı.

 

“MUTLAK KONTROLÜMÜZ YOK”

Sayar, “Birçok şeyin üzerinde mutlak kontrolümüz yok. Hayatı fırtınasız bir şekilde yaşamak istiyoruz. Ama zahmet olmazsa gönül ferahlığına kavuşamıyoruz. Hep kötüyü gündeme getirmeyelim. Güzelliği hayatımızın orta yerine buyur edelim. Güzelliğin bizi alıp götürmesine izin verelim. Ola ki yaralı gönüllerimiz şifa bulur” diye konuştu.

 

“TÜM CANLILARA GÜZEL BAKALIM”

Su kristallerinin bile güzel söze olumlu tepki verdiğini söyleyen Sayar, “Dünyamızda insanlar dışında da pek çok canlı yaşıyor. Tabiata hürmet etmeyi bilelim. Tüm canlılara güzel bakalım” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız