Güncel

Haftacı: Eskiye geçen esnaf sayısını yükselteceğiz!

13 Mart Pazar günü yapılacak olan Kocaeli Lokantacılar Odası Genel Kurulu dolayısıyla kentimizde uzun yıllardır esnaflık yapan Köfteci İlhan adı ile bilinen İlhan Haftacı adaylığını açıkladı.

19 Şubat 2022 Saat: 22:17
Haftacı: Eskiye geçen esnaf sayısını yükselteceğiz!
Haftacı: Eskiye geçen esnaf sayısını yükselteceğiz!

Ata Baran SANCAR

Kocaeli’de çok sayıda oda ve dernek kongrelerini gerçekleştirmişken daha birçoğu daha gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bunlardan birisi olarak da 13 Mart’taki genel kurullarına hazırlanan Kocaeli Lokantacılar Odası bulunuyor. 1172 üyesi bulunan Kocaeli Lokantacılar Odası’nın olağan genel kurulu ise Pazar günü KESOB Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda yapılacak. Genel kurul öncesi mevcut başkan Hikmet Özdemir adaylığını bir süre önce açıklamıştı. İlimizde uzun yıllardır esnaflık yapan ve Köfteci İlhan adı ile bilinen İlhan Haftacı, Kocaeli Lokantacılar Odası’nın başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

“MESLEĞİMİZİ HAK ETTİĞİ YERE TAŞIMAK ÜZERE TALİP OLDUK”

İzmit İnönü Caddesi’nde bulunan dükkanında adaylık açıklamasını gerçekleştiren İlhan Haftacı, “Yaptığımız istişareler neticesinde arkadaşlarım şahsımı başkan adaylığına layık görmüşlerdir. Yaklaşık on yıldır beraber görev yaptığımız mevcut yönetim kurulundan Adnan Kazdal, Bayram Yenigün, Sezgin Günışık ve şahsım işleyiş ile yürütmedeki eksikliklerden kaynaklı, fikir ayrılıklardan dolayı sadece bir dönem görev yapmak ve odamızı kurumsallaştırmak adına bu göreve talip olduk. Amacımız, esnafımızın, mesleğimizin temsili noktasında hak ettiği yere taşımak üzere bu göreve talip olduk. Günümüz ekonomi şartlarında esnafımız, sektörümüz çalışanları ayakta kalma mücadelesi vermektedir.

“ESNAFIN EN BÜYÜK PROBLEMLERİNDEN BİRİSİ ELEMAN AÇIĞI”

Sektörümüzü bu manada ayakta tutabilmek için yetkilerimiz dahilinde her türlü girişimleri yapmaya hazırız. Kayıt dışı çalışan iş yerlerini ise tespit ederek yetkili makamlar nezdinde kayıt dışı iş yerlerine kesinlikle engel olacağız. Ayrıca sektörümüzün en büyük problemlerinden biri olan vasıflı eleman açığını kapatmak üzere gerekli girişimler yapılarak ustalık, kalfalık ve yardımcı eleman kurslarını kesinlikle aktif hale getireceğiz. Odamız nezdinde tüm üyelerimizi uzak yakın demeden yönetim kurulu olarak belli periyotlar dahilinde iş yerlerinde ziyaret ederek sıkıntılarını birebir dinleyip çözüm üretmek üzere görüşlerini alacağız. Ayrıca yılda iki kez tüm esnaflarımızı bir araya getirerek istişare toplantılarını organize edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız