Güncel

Hakkını arayan işçiler işten çıkarıldı, direniş başladı

Sendikaya üye olduğu için EDS fabrikası işçisi 12 kişi işten çıkarıldı. İşçiler fabrika önünde direnişe başladı

17 Mart 2022 Saat: 13:02
Hakkını arayan işçiler işten çıkarıldı, direniş başladı
Hakkını arayan işçiler işten çıkarıldı, direniş başladı

Çayırova'da bulunan EDS fabrikası işçileri, sendika hakkı için Türk Metal Sendikası'nda örgütlendi. Çoğunluk yakalanan fabrikada patronun işçilere tepkisi gecikmedi. EDS patronu 12 işçiyi işten çıkarttı. İşten çıkarılan işçiler fabrika önünde direnişe geçerken, Türk Metal Sendikası Anadolu Yakası Şube Başkanı Serkan Gül, "Patron üyelerimizden e-devlet şifrelerini isteyerek zorla istifa ettirmeye çalışıyor" dedi.

Gül şunları söyledi:

"1 aydır örgütlenme çalışması yürütmekteyiz. İçeride baskılarla karşılaşan işçiler sendikamızda örgütlendiler. İş kazası yaşandığında dahi kayda alınmayan bir durum söz konusu. Dolayısıyla biz de EDS fabrikasında örgütlendik. Bunun karşısında patron 12 arkadaşımızı işten çıkarttı. Üye olanlara karşı baskı arttı. Patron üyelerimizden e-devlet şifrelerini isteyerek zorla istifa ettirmeye çalışıyor. Sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız."

İşçiler içeriden de destek geldiğini ve hergün fabrika önünde olacaklarını söyledi. Fabrikaya geri dönene kadar ve sendika içeri girene kadar mücadelede kararlı olduklarını belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız