Güncel

“Hedefimiz temiz deniz, temiz dünya”

Derince Belediyesi’nin Marmara Denizi Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği programa katılan Başkan Aygün, çevre gönüllüleri ile birlikte “"Temiz bir dünya için denizlerimizi temiz tutalım” mesajı verdi

9 Haziran 2023 Saat: 10:40
“Hedefimiz temiz deniz, temiz dünya”
“Hedefimiz temiz deniz, temiz dünya”

HARİKALAR SAHİLİ’NDE ETKİNLİKLER

5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayan Türkiye Çevre Haftası’nın bir parçası olan 8 Haziran Marmara Denizi Günü, tüm çevre kıyı illerinde belediyelerin düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın uhdesinde ve Marmara Belediyeler Birliği'nin koordinasyonu ile gerçekleşen etkinlikler kapsamında Derince Belediyesi de anlamlı bir program düzenledi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ev sahipliğinde Harikalar Sahili’nde gerçekleşen etkinliğe Derince Kaymakamı Meftun Dallı, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, belediye ve kaymakamlık daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, çevre gönüllüleri, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

MARMARA DENİZİ MİLLİ DEĞERİMİZDİR

Marmara Denizi’nin korunmasında toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik olarak düzenlenen etkinlikler kapsamında Harikalar Sahili’nde gerçekleşen programda bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “Temiz bir dünya için denizlerimizi temiz tutalım" temasıyla düzenlediğimiz bu yılki etkinliklerimizin çevre bilincini arttırmaya katkı sunacağına inanıyorum. Marmara Denizi’ne kıyısı olan tüm belediyelerimizin gerçekleştirdiği bu etkinlikler aracılığıyla “Marmara Hepimizin” mesajını bir kez daha güçlü bir şekilde veriyoruz. Marmara Denizi, bölgemizin ve ülkemizin incisi, milli değerimizdir. Hep birlikte çevremize ve doğal güzelliklerimize sahip çıkmalıyız. Bizler Derince Belediyesi olarak bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da çevreye yönelik faaliyetlere her zaman katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

SAHİL BANDINDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Derince Kaymakamı Meftun Dallı ise yaptığı konuşmada “Hep birlikte göstereceğimiz çabalarla Marmara Denizi’ni çok daha temiz bir hale getireceğiz. Denizimde balık popülasyonu da arttı” diyerek çevrenin temiz tutulması konusundaki hassasiyetini dile getirdi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Derince Kaymakamı Meftun Dallı’nın öğrencilerle sahil temizliği de yaptığı programda çevre konusunda yapılan faaliyetlerin tanıtımından sergilere kadar birçok alanda etkinlik gerçekleştirildi. Harikalar Sahili’nin yapılan çalışmalarla birlikte pırıl pırıl bir hale getirildiği etkinliklerde çevre gönüllüsü olan minik öğrenciler hep birlikte “Hedefimiz daha temiz bir deniz ve daha temiz bir dünya” mesajını verdiler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız