Güncel

Hürriyet 8 Martta izinli olan kadın emekçilerle buluştu

Başkan Hürriyet İzmit Belediyesinin emekçi kadınlarıyla bir araya geldiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Programında, “Emekçi kadınlarımız 8 Mart’ı doya doya yaşamaları için idari izinliler” dedi

8 Mart 2024 Saat: 14:12
Hürriyet 8 Martta izinli olan kadın emekçilerle buluştu
Hürriyet 8 Martta izinli olan kadın emekçilerle buluştu
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İzmit Belediyesinin emekçi kadınlarıyla bir araya geldi. Belsa Plaza 9. Katta bulunan Meclis Salonunda gerçekleştirilen programa Başkan Hürriyet’in yanı sıra Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük ve Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Güzide Saatçi ve çok sayıda kadın personel katıldı. Programda konuşmaların ardından kadın çalışanlara hediye takdiminde bulunuldu. 
 
“8 MART’TA KADINLAR İDARİ İZİNLİ”
 
Başkan Hürriyet programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Güzel kadınlar sizler bu ailenin en güzel parçasısınız. Bu özel gün artık İzmit Belediyesi ailesinin geleneksel bir günü oldu. Biz 7 Mart’ta bir gün önceden kutluyoruz. Sizler 8 Mart’ı doya doya yaşayın diyerek sendika başkanımızın da katkılarıyla toplu sözleşme gereği 8 Mart’ta bizim belediyemizde sadece erkekler çalışıyor. Kadınlar idari izinli sayılıyorlar. Bunda katkısı olan sendika başkanlarıma çok teşekkür ediyorum. 
 
 
“KADIN OLMAK ZOR”
 
7 Mart toplanmalarımız artık geleneksel oldu. Hem bir araya geliyoruz hem bir gönül bağı kurmuş oluyoruz. Bu güzellikleri paylaşmak çok kıymetli. 8 Mart’lar aynı zamanda mücadele günleridir. Farkındalığın en yüksek noktada artması gereken bir gün 8 Mart. Bizlere bugünü armağan eden insanları anma hem de kutlama. Bu hakları almak kolay değil. Kadın olmak zor Türkiye’de kadın olmak daha da zor. Her alanda kadın olmak zor. Çalışma hayatında da aile hayatında da ne yazık ki sıkıntılarla boğuşuyoruz. 
 
“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
 
Hangi görevi yapıyorsanız yapın her kadın için yaşam şartları zor. Üzerimize haksız yere yüklenen sorumluluklar var. Bunların aşılması için hep birlikte çalışmamız çok kıymetli. Bir kadın sahiplenmesiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Daha iyi çalışma koşulları, kadınların cesur olması, kararlı olması, özgüvenin yüksek olması çok önemli. Biz üzerimize düşen ne olursa her zaman kadın çalışma arkadaşlarımızın yanındayız. Kadının emeğinin daha da değerli kılınması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Mücadelemiz sürecektir. 8 Mart’lar önemlidir. 
 
 
“DAHA CESUR OLMAK GEREKİYOR”
 
Kadın sadece anne olmak demek değildir, kadın insandır. Kadın olmak demek sadece bir eş olmak değildir. İnsan olarak en temel haklara sahibiz. Bu haklara sahip çıkmak gerekiyor. Bunun için özgüveninizin yüksek olması gerekiyor. ‘Başaramazsın’ diye bir şey yok. Kadın o kadar çok zorluğun üstesinden gelebilir ki. Kadının başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Kadınlar ciddi zorlukların altından kalkabilir. Kadınlar yeter ki azmetsin. Kadınları bazen ne yazık ki kendileri sınırlıyor. Daha cesur olmak gerekiyor. 
 
“DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR”
 
Daha fazla dayanışmaya ihtiyaç var. Bizim birlikteliğimiz topluma örnek olsun. Kadın kadının kurdu değil kadın kadının yurdudur. Ben pozitif ayrımcılık değil her platformda eşitlikten yanayım. Eşitlik olması gerekiyor. İnşallah eşitliğin sağlandığı bir Türkiye’de o günleri yaşarız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde farkındalığın yüksek olması dileğiyle hepinizin 8 Mart’ını kutluyorum.”  
 
 
“KADINLAR DÜNYAYI ÖZGÜRLEŞTİRİR”
 
Etkinlikle konuşan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Güzide Saatçi, “Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizim.  8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik gününü kutluyorum. Bizi kadınlar, haklarımızı savunuyoruz. Mücadele kadınları birleştirir. Kadınlar ise dünyayı özgürleştirir. Hakkımızı sokakta olarak alacağız. Yaşadığımız her yerde mücadelemizi büyüterek kazanacağımızı biliyoruz” dedi. 
 
“KADINLARI YÜREKTEN KUTLUYORUM”
 
Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük ise konuşmasında, “Eşim ve 2 kız çocuğum var. Hayata onların gözünden bakabiliyorum. Aynı zamanda 5 yıldır da kadın belediye başkanı ve çok sayıda kadın yönetici ile çalışıyorum. Kadının olduğu her yerde güzellikler vardır. Bu anlamda bütün kadınları yürekten kutluyorum. Kadının gerçekten anlamda değerini bulduğu günlerin gelmesini diliyorum. Kocaeli’de ilk defa 8 Mart’ta kadınlara idari izni Fatma Başkan verdi” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız