Güncel

Hürriyet: Bir barkovizyona yenileceksiniz

Sabri Yalım Parkı önünde İzmit Belediyesi tarafından kurulan barkovizyonun YSK kararına rağmen tehdit sonucu alana getirilemediğini ifade eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "Bir barkovizyona yenileceksiniz" dedi

26 Mayıs 2023 Saat: 19:13
Hürriyet: Bir barkovizyona yenileceksiniz
Hürriyet: Bir barkovizyona yenileceksiniz

İzmit Sabri Yalım Parkı önünde dört gündür süren barkovizyon gerginliği devam ediyor. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarının yer aldığı ve İzmit Belediyesi tarafından kurulan barkovizyon, şikayetler üzerine kaldırılmış ardından tekrar kurulmuştu. Dün akşam son olarak AK Partili stant görevlileri ile CHP'liler arasında yaşanan gerginliğin ardından kapatılan barkovizyon, YSK kararına rağmen emniyet ekipleri tarafından kaldırıldı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, YSK kararı gereği yine aynı yerine kurulmak istenen mobil ekranın tehdit sonucu alana getirelemediğini ifade etti. Bugün Sabri Yalım Parkı önüne gelen Başkan Hürriyet ile CHP Kocaeli Örgütü, konuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

"KANUN DIŞI TALIMAT"

Hürriyet tarafından yapılan açıklama şöyle: “Buradaki kaldırılan LED ekranınızın kaldırma kararının yasal olmadığını en yüksek organdan karar almamıza rağmen yine burada yetkililer engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Saat 4'te genel başkanımızın programını buradan yayınlayacaktır. YSK’yı tanımayan ve emniyete kanun dışı talimat verenler sabahtan beri binbir türlü oyun çeviriyor. LED ekranı kuracak firma, firmanın şoförü tehdit ediliyor. Firma ayrı tehdit ediliyor. İki, üç gündür tehdit yiyor bu insanlar. Şoför malzemeleri alıp gitti. Başka firmadan temin etmeye çalışıyoruz.

'BU EKRAN BURAYA KURULACAK'

Gece yarısı da olsa bu ekran buraya kurulacak. Kanun tanımayan, YSK kararı alınmasına rağmen yerine getirilmiyor. İl seçim kurulu başkanı sabahtan beri talimat gönderiyor. YSK kararını uygulayın diyor emniyet ve yetkililere. Sabahtan beri engellemeler, alanı kapatmalar, bize arabaları çektirmemeler bin tane oyun yapıyorlar. Şoförü kaçırmak için ellerinden geleni yaptılar. Görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağız. Belediye başkanı olarak ben burada çalışma yapıyorum. Kanunsuz emir uyguluyorlar. Bu emri verenler geçmişte emniyet müdürü olup AK Parti milletvekili olanlar. Buna rağmen doğruluk, adalet kazanacak. Bir barkovizyona yenileceksiniz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız