ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Hürriyet ‘Çınar Satın Alma’ uygulamasını tanıttı

Başkan Hürriyet, İzmit Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Çınar Satın Alma’ uygulamasını tanıttı. Hürriyet tanıtımda, “Bu uygulamayla halka açık şekilde, tüm esnaflarımızın teklif verebileceği bir ortam yarattık.” dedi.

12 Mayıs 2023 Saat: 13:32
Hürriyet ‘Çınar Satın Alma’ uygulamasını tanıttı
Hürriyet ‘Çınar Satın Alma’ uygulamasını tanıttı

TELEFONLA TEKLİF VEREBİLECEK

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bugün makam odasında gerçekleştirdiği basın toplantısında belediyenin bilişim yazılımcıları tarafından hazırlanan ‘Çınar Satın Alma’ uygulamasını tanıttı. Hürriyet tanıtımda şunları söyledi: “Belediyenin yönetim şekli ve satın alımlarının daha adil ve şeffaf olması için büyük çaba sarf ediyoruz. Rantı bitirerek şeffaflaşmak ve belediyenin kaynağını daha doğru kullanmak için ekip arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Kent esnafını ihalelerde dijital ortamda bilgisayar ya da telefonla teklif verebilir hale getiriyoruz.

‘ÇINAR SATIN ALMA’YI KULLANACAĞIZ

Çınar Satın Alma’yı dışarıdan satın almadan ve dışarıya bağlılık oluşturmadan, belediyenin kurumsal kimliği altında olacağı bir yazılım olarak geliştirildi. Bugünden itibaren bu sistemi kullanmaya başlıyoruz, esnafımızın da kullanımına açıyoruz. İzmit’in ekmeğini İzmit’in esnafı yesin istiyorduk. Bu uygulamayla halka açık şekilde tüm esnafımızın dilediğinde teklif verebileceği bir ortam yarattık. Bugünden itibaren bu sistemi aktifleştiriyoruz, esnafımız kayıt yaptırabilir. Tekliflerimizi de bugünden itibaren yükleyeceğiz.

REKABET ORTAMI OLUŞTURACAĞIZ

Belediye olarak niyetimiz daha fazla rekabet ortamı oluşturarak daha uygun fiyatlara satın alabilme yapmak.  Bu uygulama ile pazarlık usulü ihalelerdeki uygulamayı doğrudan temine de getirdik. Diyelim ki, 10 firma bize teklif verdi. Biz ilk 5 firmaya ‘Arzu ederseniz teklifinizi güncelleyebilir ve fiyatını düşürebilirsiniz’ diyerek daha düşük fiyata daha kaliteli ürün almayı da başarabileceğiz. Aynı zamanda bu satın alma da kısa mesaj sistemini de kullanacağız. Firmalar her gün sisteme girilen ihalelere detaylı bakamayabilir diye kayıtlı olan firmalara ilk etapta kısa mesaj gidecek. Mobil uygulama yazılımı için ekiplerimiz tarafından uğraşıyor.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız