koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Hürriyet güne yine şantiyede işçilerle başladı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet güne Fen İşleri Müdürlüğü’nde işçilerle başladı. İşçilere emekleri için teşekkür eden Hürriyet, kiralama yerine satın alma yoluna gidilen iş makineleri ve kamyonlarla yaptıkları tas

5 Mart 2021 Saat: 15:29
Hürriyet güne yine şantiyede işçilerle başladı
Hürriyet güne yine şantiyede işçilerle başladı

İzmit Belediye Başkanı Av.Fatma Kaplan Hürriyet güne yine işçilerle başladı. Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarıyla bir araya gelen Hürriyet karla mücadelede gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür ettiği işçilerin sorun, istek ve önerilerini dinledi, sorularını yanıtladı. Hürriyet’e başkan yardımcısı Ünal Özmural ve Genel - İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük de eşlik etti. 

FEN İŞLERİNE TEŞEKKÜR

“Karla mücadele kenti mağdur etmeden yürütülen başarılı bir çalışmaydı. ‘Sorumluluk alanımız değil’ demeden her yere tizlikle girmeniz çok kıymetliydi. Kent size çok teşekkür etti” diyen Hürriyet o süreçteki emeklerin karşılığında fazla mesaileri nakit olarak ödeyerek üzerine düşeni yapmaya çalıştığını belirtti. Toplu iş sözleşmesinin kent için önemini paylaşan Hürriyet, “Hak temelli bakmaya çalışıyorum. İşçiye lütfetmiyoruz. İşçiye hakkını vermeye çalışıyoruz. Herkes emek veriyor. Karşılığını bütçe olanaklarımız ölçüsünde vermeye çalışıyoruz. Tabi ki çok daha fazlasına ve iyileştirmeye ihtiyacı var. 

TASARRUF İŞÇİYE DÖNDÜ

Son toplu iş sözleşmemizde bütün hesaplarımızı sendikamıza şeffaf bir şekilde açtık. Göreve geldiğimden bu yana ‘İsrafın önüne geçmek adına ne yapabiliriz?’ diye düşündüğümüzde en büyük gider kalemleri kiralamalardı. Bu kiralamaların çoğunu bitirmek adına hamle yapmıştık. Meclis yarısına yetki verdiği için büyük iş makinelerimizin ve kamyonlarımızın yarısını aldık. Oradan yaptığımız tasarruf 1,5 yıl sonra işçimize emeğin karşılığı olarak döndü. O tasarrufu bir kişinin cebine koymak yerine binlerce işçimizin hakkını iyileştirmek, bu koşullarda en yükseğini vermek adına çabaladık” diye konuştu.

10 YILLIK MAĞDURİYET

İşçiye verilen zammın aynı zamanda esnafa da ciddi anlamda katkı sağladığının altını çizen Hürriyet, “Sizin cebinize giren her kuruş bu kentin içinde dolaşıyor. Esnafa da katkı sağlıyor. Kendi adıma mutlu ve gururluyum. Bu sözleşmede 10 yıllık mağduriyeti bitirmek için çok uğraştık. Kişi bazlı bakmadık. ‘Bu kimdir, siyasi midir, kimin yakınıdır?’ demeden, kişilerin isimlerine göre maaşlar belirlemeden herkesi tek tek masaya yatırdık, arkadaşlarımız 4-5 ay boyunca sendikayla çalıştı. 

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İÇİN

En büyük temennimiz; eşit işe, eşit ücretti. Aynı işi yapıp farklı maaş alanlar vardı. Bunu büyük oranda bitirdik. 49 iş kolunu 7’ye indirdik. İlk sözleşmede mağduriyetin büyük çoğunluğunu giderme fırsatımız oldu. Hakkınızı verdik. Daha iyisini önümüzdeki sözleşmelerde yapmak mümkün olsun. Ortalama yüzde 67’nin üzerinde zam vermek gibi bir önemli işi başarmış olmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. İşçi hak etti, helali hoş olsun dedik. Maaşınızı ben cebimden vermiyorum. Millet veriyor. 

“SİYASET ÜSTÜ DÜŞÜNÜN”

Herkesten beklentim bu millete en iyi, doğru, dürüst şekilde hizmet etmeniz. Millet önce belediyelerden hizmet bekler. Sizin de bu anlamda sorumluluğunuz var. Size güveniyorum. Olabildiğince İzmit’i ve hizmeti sahiplenmek, hakkıyla çalışmak milletimize karşı boynumuzun borcu. İşinizi sahiplenerek, siyaset üstü düşünerek çalışmanızı yapmanızı diliyorum. Başkanlar, siyasetçiler gelir geçer. Burada kalıcı olan ve emekçi olan sizlersiniz. Görevimiz İzmit’e ve İzmitliler’e kol kola hizmet etmek”  ifadelerini kullandı.

ÇALMADAN, ÇALDIRMADAN…

İşçinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için elinden geleni yaptıklarını belirten Fatma Kaplan Hürriyet, “Bazı şeyler kaynaklarla sınırlı. İsraf etmeden, çalmadan, çaldırmadan elimden geldiğince mücadele etmeye, bu kaynağı size, millete, hizmete kullanmaya gayret ediyorum. Yetişebildiğimle, yetişemediğimle, eksiğiyle, iyisiyle kötüsüyle elimden geldiği kadar İzmit için, hizmet alan-veren herkes için çalışmaya gayret ediyoruz. Kim bir çivi çakıyorsa Allah razı olsun. Daha iyilerini oluşturmak mümkün olsun” dedi. 

“İTİCİ GÜÇ OLDUNUZ”

Kocaeli’deki tüm işçilerin bu sözleşme sayesinde yüksek zam aldığını vurgulayan Hürriyet, “Tüm Kocaeli’deki işçiler de sizin sayenizde ciddi zam aldı. Bu da rekabetin ve buranın başarısıdır. ‘Ceketimizi atsak zaten kazanıyoruz’ mantığının yıllardır yarattığı mağduriyet yerini rekabete bıraktı. Bütün işçiler, yetmez ama diğer yıllara oranla çok daha iyisini almış oldu. Emek sizin sayesinde karşılık buldu. Bu anlamda Kocaeli işçilerine de hayırlı olsun. İtici güç olmak, örnek olmak hepimiz adına kıymetli bir şey” sözlerini kaydetti. 

KÜÇÜK: ÖZVERİLİ ÇALIŞTI

İşçilerin uzun süre alkışladığı Fatma Kaplan Hürriyet’in ardından sendika başkanı Vedat Küçük işçiler adına yaptığı konuşmada, “İzmit Belediyesi ailesi olmanın farklı gururunu yaşıyorum. Başkanıyla işçisiyle birçok yerde göremediğimiz samimiyet var. Toplu sözleşme sürecinde hakkınızı, emeğinizi, bütçeyi çok zorlayarak ilk sözleşmede eşitleme anlamında çok özverili çalışma yaptı. Bizim sizler adına taleplerimizin yerine gelmesindeki samimiyetini biz yaşadık. Alın terimizi günü gününe alıyoruz. 

BU ANLAYIŞI BEKLİYORDUK

Başkanımızı ve İzmit halkını mahcup etmeden işimizi layıkıyla yapacağımıza inanıyorum. Toplu sözleşmenin ilk ayındaki farklar bugün (Cuma) yatacak. Bundan sonra maaşlar 12’sine geçecek, ocak ayındaki farklar da yatacak. Bu ailenin mutluluğu, huzuru hiç bozulmasın. Bize kıymet veren belediye başkanımıza ve yöneticilerimize teşekkürümüzü saygımızla, yapacağımız işlerimizle ve üreteceğimiz projelerimizle göstereceğiz. İyi ki birlikteyiz. İyi ki varsınız. Böyle güzel yönetim anlayışını uzun yıllardır bekliyorduk” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız