ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Hyundai Fabrikası'ndan üniversiteli 400 öğrenciye burs

Hyundai Assan, Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliği ile 400 üniversite öğrencisine burs verdi. Başarı bursu imza töreni Hyundai Assan Alikahya Otomobil Fabrikasın'nda gerçekleşti

27 Nisan 2023 Saat: 20:48
Hyundai Fabrikasından üniversiteli 400 öğrenciye burs
Hyundai Fabrikası'ndan üniversiteli 400 öğrenciye burs

Eğitime verdiği destekleri sürdüren Hyundai, Türkiye Eğitim Vakfı iş birliği ile öğrencilerin geleceğine katkı sunmaya devam ediyor. Hyundai İzmit Fabrikasında yapılan protokol töreninde 400 üniversite öğrencisine burs için protokol töreni düzenlendi. Hyundai Assan Başarı Bursu imza törenine İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo Sung Lee, Hyundai Assan Başkanı Sangsu Kim, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, Burs alan öğrenciler ve fabrika yöneticileri katıldı.

1997'DEN BU YANA TÜRKİYE'DEYİZ

Törenin açılış konuşmasını Hyundai Assan Başkanı Sangsu Kim şunları söyledi, "Türkiye’nin Kore için kan kardeşi dediklerini duydum. Buradaki kanın anlamını biliyorsunuz. Bizim orada kişinin kendisine en yakın gördüğü kişiye söylenir. Türkiye, Kore savaşına en fazla asker gönderen dördüncü ülkedir. Verdiği destekle Kore topraklarını savunmuştur. Hyundia olarak 8 farklı ülkede 12 fabrikamız var. Türkiye'de 1997 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz.

400 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ

Türkiye’den aldığımız desteği nasıl geri öderiz diye düşünürken bu eğitim konusuna destek verebiliriz diye fikri ortaya çıktı. Türkiye'de zor şartlara rağmen hayallerinden vazgeçmeyen 400 üniversite öğrencisine destek olmayı seçtik. Burs programımız mezuniyet sonrası öncelikli işe alım ve staj gibi imkanlara sahiptir. Bu bir başlangıç. Bundan sonra da destekte bulunacağımıza söz veriyorum.” ifadelerini kullandı.

İYİ BİR GELECEK YARATMALIYIZ

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın imza töreninde yaptığı konuşmada, “Güç birliği yapan eğitim dostlarımız sayesinde daha iyi bir gelecek yarattığımıza inanıyoruz. Yüzlerce öğrencimizi daha iyi ve parlak bir geleceğe taşımayı ümit ediyoruz. Hyundai gibi bir markanın desteğini hissetmek bizler için çok önemli. Eğitim çağındaki çocuklarımızın yol göstericilere ihtiyacı var. Hyundai eşitlikçi kültürü ile gençlerimizin kendilerini yetiştirmelerini öncelikli konu haline getirdi. Bugün burada 2 değerli topluluk var. Hyundai ve TEV. Hızla gelişen ülkemizin gelecekteki iş insanları sizler olacaksınız. Arkanızdaki rüzgar, yanınızdaki güç olmak için buradayız." dedi.

ANLAMLI BİR YATIRIM

Törende son olarak söz alan Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo Sung Lee "Hyundai’nin düzenlediği etkinliğe katıldığım için çok mutluyum. Bu yıl Hyundai Eğitime Destek Bursunu kazanan öğrencileri tebrik ediyorum. Hyundai ihracatı ve istihdamı teşvik ederek Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmakta. Toplumun gelişimini desteklemek için çeşitli sosyal sorumluluk projeleri üretmektedir. Eğitim bursu etkinliğinin Türkiye’nin geleceği olan öğrencilere bir yatırım olduğundan çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.

ATATÜRK EĞİTİME ÖNEMİ ANLATMIŞTIR

Kore, savaştan sonra bugün dünyanın en büyük 10’uncu ülkesi olma başarısı gösterdi. Bu büyüme Hyundai gibi firmalar ile gerçekleşti. Eğitime önem verilerek yapılan yatırımların büyük bir sonucudur. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu olan Atatürk, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyerek eğitime verilen önemi vurgulamıştır. Kore, Kocaeli dahil olmak için Türkiye’nin kalkınması için faaliyetlerini yürütmekte.” dedi. Konuşmaların ardından 400 öğrenciye burs imkanı sağlayacak protokol imzalandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız