Güncel

İçişleri Bakanlığı’na Münir Karaloğlu mu geliyor?

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan yarın TBMM’de yemin edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreninin ardından yeni kabinede yer alacak bakanları da açıklayacak.

1 Haziran 2023 Saat: 14:45
İçişleri Bakanlığı’na Münir Karaloğlu mu geliyor?
İçişleri Bakanlığı’na Münir Karaloğlu mu geliyor?

SÜLEYMAN SOYLUMİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın yeni kabineyi yarın açıklayacak. Yeni kabinede hangi isimlerin yer alacağı merak konusu oldu. Özellikle de gözler İçişleri Bakanlığı’na hangi ismin getirileceğine çevrildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da milletvekili seçildi. Milletvekili seçilen isim, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde bakan yapılmıyor.

İÇİŞLERİ’NE MÜNİR KARALOĞLU MU GELİYOR?

Süleyman Soylu milletvekili seçildiği için İçişleri Bakanlığı’na yeniden atanmayacak. Ankara kulislerinde yeni İçişleri Bakanı olarak MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da adı geçiyor. Ancak önceki akşam Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın hazırlayıp sunduğu CNN Televizyonunda yayınlanan ‘Tarafsız Bölge’ programına katılan Hürriyet Gazetesi köşe yazarı ve AK Parti kulislerinin önemli ismi olan Abdülkadir Selvi, programda; “İçişleri Bakanlığı için Ankara kulislerinde eski Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun adı konuşuluyor...” ifadesini kullandı.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR’DE GENEL SEKRETERLİK YAPMIŞTI

Mühir Karaloğlu, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinden 2004 yılında İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlık yaptığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini atanmıştı. 2009’a kadar bir dönem genel sekreterlik yapan Karaloğlu, daha sonra Van, Bursa ve Diyarbakır Valisi olarak atanmıştı. Karaloğlu, Diyarbakır Valiliği yaptığı süreçte Cumhurbaşkanı tarafında aynı zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanmıştı. Karaloğlu daha sonra Diyarbakır Valiliğinden Mülkiye Başmüfettişliğine atanmıştı. Kocaeli’de bir dönem Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini yürüten Karaloğlu, önemli projelere imza atmıştı. Karaloğlu’nun Başiskele’de evi bulunuyor ve ailesiyle sıkça buradaki evine gelip kalıyor.

MÜNİR KARALOĞLU KİMDİR?

1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Karakeçili kaymakam vekilliği, Harran, Çekerek, Reşadiyekaymakamlıkları, Kırklareli vali yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği yaptı. 11 Haziran 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Van valisi olarak atandı. 4 Ağustos 2013 tarihli 28728 sayılı kararname ile Bursa valiliğine atanmıştır. 1 Haziran 2016 tarihinde Resmî Gazete’ de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Antalya valisi olarak atandı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.10 Haziran 2020 Tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır vVlisi ve Diyarbakır büyükşehir belediye Başkanı olarak görevlendirildi.12 Mayıs 2022 Tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız