Güncel

İddialar büyüyor!

Geçtiğimiz yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığınca ihalesi yapılan 109 adet yeni otobüs alımı yapılmıştı. Yeni otobüslerin 2 ay içinde Kocaeli yollarında boy göstereceği iddia edildi.

8 Haziran 2021 Saat: 22:04
İddialar büyüyor!
İddialar büyüyor!

Ata Baran SANCAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Ekim 2020’de 109 araçlık yeni filo için alım gerçekleştirmişti. Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki eski tip otobüsleri emekliye ayırıp yeni gelecek araçlar ile ulaşıma modernlik ve konfor getirmek için büyük çaplı bir alım gerçekleştirmişti. 100 adet CNG (Doğalgaz) yakıtlı, alçak tabanlı solo ve körüklü tip toplu taşıma otobüsü, 70 adeti solo tip (en az 12 metre) en az 80 yolcu, 1 engelli yolcu kapasiteli, 30 adeti körüklü tip (en az 18 metre) en az 135 yolcu, 2 engelli yolcu kapasiteli 100 otobüs ve 9 uzun yol otobüsü olmak üzere toplam 109 adet yeni tip otobüs alımı gerçekleştirildi. EKAP üzerinden yapılan ihaleye 7 firma teklif vermişti.

2 AY İÇİNDE YOLLARDA

Yeni otobüslerin içinde hayata geçirildiği tarihten itibaren yoğun beğeni toplayan ve sıkça kullanılan Hat 250 (İzmit-Sabiha Gökçen Havalimanı) için ise 7 adet dizel yakıtlı 12 metrelik uzun yol otobüsü, 2 adet dizel yakıtlı 7,7 - 10 metrelik uzun yol otobüsü yapıldı. Henüz kesin olmasa da alımı yapılan otobüslerin 2 ay içinde Kocaeli’de çok sayıda hatta boy göstereceği iddia edildi. Yeni otobüslerin gelişi ile emekliye ayrılacak olan eski otobüslerin servis olarak mı kullanılacak yoksa satılacak mı henüz belli değil. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız