Güncel

İlk defa konuştu!

Bir süredir hakkında çıkan “Taciz” iddiaları ile gündeme gelen CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak, ilçe binasında basın açıklaması düzenledi.

16 Mart 2022 Saat: 19:06
İlk defa konuştu!
İlk defa konuştu!

Ata Baran SANCAR

Son bir haftadır taciz iddiası ile gündeme bomba gibi düşen CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak, ilçe binasında örgütü ile toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadın Platformu’nun da bulunduğu açıklamada gergin başlayan açıklama sözlü kavgaya kadar ilerledi. İlçe Başkanı Birkan Koçak’ın Kadın Platformu’nun ilçe binasını terketmelerini istemesiyle son buldu.

“SİMİT SATARAK KARDEŞLERİMİ OKUTTUM”

CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak, “Suçsuz olduğunu ve iftira atıldığını vurgulayarak, “Uzun zamandır hakkımızda çıkan iddialarla ilgili basın açıklaması düzenledik. Bu sadece basın açıklaması olmayacak soru cevap halimde tüm sorularınıza cevap vereceğim. Benim hakkımda savcılıkta herhangi bir suç duyurum yok. Sadece Cevahir Akyıldız ve Kocaeli Kadın Platformu’ndan gelen arkadaşlar hakkında şikayette bulundum. İddia sahibi iddiasını kanıtlamakla yükümlüdür. Gazeteci de iddiayı sormakla yükümlüdür. Beni arayan herkese partimi yıpratmamak adına hukuki bir konu olduğunu söyledim. Bugüne kadar hangi gazeteci beni aradıysa cevap verdim. Şimdiye kadar sustuk. Neden bunlar oluyor? Ben buraya dişimle tırnağımla geldim. Simit satarak kardeşlerimi okuttum.

“BUNLAR SEÇİM KAYBETMEK İSTİYOR”

Burası kurumsal bir parti, bu onun bunun istemesiyle olacak bir şey değil. Tarafıma yazılı bir şey gelmedi. İstifa tek taraflıdır, istifa istenmez. Ben İl başkanıma da söyledim. Benden yana olmayın adaletten yana olun dedim. Burada yol arkadaşlarıma da aynısını söyledim. Dün bizim toplantımız vardı tüm yönetim kurulum, kadın kollarım, gençlik kollarım arkamda dimdik durdu. Ben kimi tehdit edeceğim? Ben şıh mıyım? Bunlar da mürit mi? Ben hiç çalmadım. İlden de genel merkezden de bana gelen herhangi bir şey de yok. Bunun olması için sebep olması lazım. O arkadaşlara (Kadın Platformu) en çok ben destek verdim. Bunlar bizim partililerimiz değil. Ben iki senedir ilçe başkanıyım. Birileri biz sizi yönetelim dedi biz partiyi yönetelim dedik. Biz yerelde ve genelde iktidar olacağız dedik onlar hayır bizim iktidarımız dedi. 1261 oyla seçim kaybettik bunlar seçimi kaybetmek istiyor.

“TÜM İDDİALARI YALANLIYORUM”

Biz yerelde ve genelde iktidar olacağız. Bu durumu yaratanlar belli. İftirayla iddiayla böyle bir şey olabilir mi? Kız kardeşim burada, eşim burada. Bu iddialar karşısında ne diyeceğimi düşündünüz mü? Bu arkadaşlar Birkan Koçak’ın istifasını istiyorlar. Birkan Koçak istifa edince taciz ortadan kalkıyor mu? Ben tacizin ortasından kalkmasını istiyorum. Bu arkadaşlar yapamadılar ben yapıyorum. Tüm savcıları göreve davet ediyorum kendimi ihbar ediyorum. Her açıklamamda destek verdiğimi, yanında olduğumu ifade ettiğim yoldaşım, arkadaşım, anam, bacım, evladım olan kadınlar değil misiniz? Soruyorum şimdi sizlere; ‘Kadının beyanı esastır’ diyerek öncelikle CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak olarak sesleniyorum. Bugün hakkımda çıkan tüm açıklamaları red ediyor ve yasal olarak bu hususta gerekenin yapıldığını ve yapılacağını ifade ederek, bir durumu varmış gibi gösterme anlamına gelen iddia’ kelimesi ile bir insanın tüm değerlerinin mahvedilmesini kınıyorum. Bize haber vermeden buraya geldiler. Gelip bir kişi ile konuşulmadı. Ortada iddia sahibi yok. Bana ulaşan her hangi bir dilekçe yok. Kadın platformundaki kadınlar hakkında suç duyurusunda bulundum. 13 kadın hakkında suç duyurusunda bulundum.

“ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM”

Bu nasıl bir açıklamadır? ‘Hakkında taciz iddiaları olduğunu öğrendik" ne demektir? Birileri çıkıyor ve başka birinin hayatını bir kaç cümle ile perişan edebiliyor, öyle mi? Ben kimim, kimin hayatını karartmaya çalışıyorsunuz biliyor musunuz? Ben bir çocuğum. Anasının yüzünde her daim gurur olan, o fedakar ellerin çilesini anlayıp kıymetini bilen bir evladım. Ben bir babayım. Ben bir eşim. Karısını iş alanında destekleyen, ayakları üzerinde durması için fedakarlıklarda bulunan, ömür boyu iyi günde, kötü günde birlikte olmaya söz veren eş. Peki siz kimsiniz? Adaletsizliğe göz mu yumacaksınız yoksa ‘Suçluluğu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur’ sözü ile hareket ederek suçsuzluk karinesi esasında, gerçeklerin çıkması için el birliği ile hareket mi edeceğiz? Peki soruyorum. Nerede bu kadınların beyanları? Hangi savcılığa başvurulmuş, hangi emniyette hakkımda bir tutanak ile kayda geçen bir şikayet var? Hakkımda asılsız iddialarda bulunup kelime oyunları ile ortada olmayan bir suçu varmış gibi göstermek, beni alenen hedef göstermek mi esastır? Ben, bana karşı iftirada bulunan, hakkımda asılsız iddialarda bulunarak partimi ve beni karalamaya çalışan, beni ömrümü verdiğim partililerimin önünde itham eden ve küçük düşürenlerden yana şikayetçi olarak, yasal hakkımı aramak adına savcılığa şikayette bulundum. Peki onlar neredeler? Neden inandıkları uğruna savaşmak amacıyla savcılığa şikayette bulunmadılar?

“ALNIM AK, BAŞIM DİK”

Beni mesnetsiz açıklamalarla karalamaya çalışanlar, beni hiç dinlemeden itham edenler sözüm size: Eşimle olan 20 yıllık birlikteliğimiz, sevgimiz ve ikimizin aşkı kızımızı hiç düşündünüz mü bu açıklamaları yaparken, Babalar ve kızların ilişkisi göz göze kurulur. Parmakları parmaklarınızdan geçerek izlediğiniz bir filmde kurulur. Ben 14 yılımı o gözlerden bir damla yaş gelmemesi için mücadele için harcarken, küçücük gözlerde acılarla akan yaş olmaya utanmadınız mı Yıllardır emek ettiği işine sizin yüzünüzden günlerdir gidemeyen eşime, sizin ithamlarınız yüzünden okuluna gidemeyip derslerinden geri kalan kızıma diyeceğiniz hangi söz sizi affettirir? Benim anamın, eşimin ve dünyalar güzeli evladımın beyanı ne olacak? Esas olan tek şey benim ailemin huzurunu bozan her açıklamanın karşısında hukuki başvurularımın yapılacağıdır. Alnım ak, başım dik yürüyebiliyorsam bu yolları bana aşkla bakan hayatımdaki üç kadın sayesindedir. Çamur at izi kalsın hikayesi ile bizi seçildiğimiz koltuklardan kimse indiremez.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız