ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

İlk fidan dikildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eski İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu alana yapılacak olan Derince Millet Bahçesi inşaatına giderek fidan dikim törenine katıldı

25 Aralık 2020 Saat: 14:58
İlk fidan dikildi!
İlk fidan dikildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşümü yapılacak olan Cedit Mahallesi basın toplantısı için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün şehrimize geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kocaeli’ye yapacağı projeler ile ilgili bilgi verecek olan kurum Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile birlikte saat 16.30’da Kocaeli Kongre Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyecek. Kurum, basın toplantısından önce saat 12.00’de eski İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu alana yapılacak olan Derince Millet Bahçesi inşaatına giderek fidan dikim törenine katıldı.

YOĞUN KATILIM

Kocaeli Büyükşehir tarafından düzenlenen fidan dikim programına Bakan Kurum’un yanı sıra TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, AK Parti Derince ilçe Başkanı Koray Merdan ve kent protokolü katıldı.

YENİ BİR İNŞA DÖNEMİNE GİRDİK

Programda konuşan  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını ileterek konuşmasına başladı. Yeni dönemde ülkemiz icraatlerinde çok daha hızlı ve etkin şekilde hayata geçirmektedir. Hayta geçirdiğimiz her projede en önemli yol haritamız Cumhurbaşkanımızın açıkladığı şehircilik manifestoydu. Yatay mimari anlayışını mümkün kılan yeni bir ihya ve inşa dönemine girdik. 81 ilimizin her birini ziyaret ediyor ve yeni eserlerimizin temellerini atıyoruz” ifadelerini kullandı.

MİLLET BAHÇESİ HAYIRLI OLSUN

Kurum, “Salgının zor şatlarına rağmen çalışmalarımıza devam ettik. On binlerce kardeşimizi sıcak yuvalarına kavuşturduk. Milyarlarca lira yatırımı hayata geçirdik Dünyanın dört bir yanında da önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Yeni projeler ile milletimizin gönlünün kazanmaya çalışıyoruz. 81 ilimizde 83 milyon vatandaşımız için tüm ekibimizle uyum içinde gece gündüz demeden hizmet ediyoruz. Bugün de Derinceli kardeşlerimize hizmet etmeye geldik. Derince Millet Bahçemizin ilk fidanlarını toprağa vermeye geldik. Derinceye kıymet katacak Millet Bahçesinin şimdiden Derince’mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE’Yİ YEŞİL ALANLARLA ÖRÜYORUZ

Mecliste kurulan Çevre Ajansı için milletvekillerine teşekkür eden Bakan Kurum, “Yeni yeşil alanlarımızın alanlarını arttırıyor 2023’ün Türkiye’sini yeşil alanlarla örüyoruz. 81 ilimizde 81 milyon metre kare millet bahçesi çalışmalarına devam ediyoruz. 42 tane millet bahçemizi tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk diğer bahçeleri de 2023 yılına kadar tamamlayıp yavrularımıza armağan edeceğiz. Kocaeli’de 9 tane millet bahçesi yapıyoruz. Bunların büyüklüğü toplam 2 buçuk milyon metrekare olacak. İnşallah 2023 yılına kadar milletimize kazandıracağız. Millet Bahçemizde işçi kardeşlerimiz dinlenirken, çocuklarımız oyunlar oynayacak diğer yandan da gençlerimiz sporlarını yapıp kitaplarını okuyabilecek. En güzel anlarımızın anıları bu millet bahçesinde olacak. Bugün insanların, kuşların faydalanacağı fidanlarımızı toprak ile buluşturuyoruz. Millet bahçesini 2023 Eylül ayına kadar tamamlayıp milletimizin hizmetine sunacağız. Gebze’deki Millet Bahçemizin ihalesini inşallah ocak ayında gerçekleştireceğiz” dedi. 

KONUT MÜJDESİ

Projelerin Millet Bahçesi ile sona ermediğini ifade eden Bakan Kurum, “Her yerde kentsel dönüşüm diyoruz bu kapsamda Kocaeli’de 9 alanda projelerimiz sürdürüyoruz. Derinceli kardeşlerimize bir müjde daha vermek istiyorum. 500 bin metrekare büyüklüğündeki Derince-Körfez Kentsel Dönüşüm alanında bin 300 konutun inşasına başlıyoruz. Bu konutlarımız Körfez ilçesinde, Derince İlçesine, Barbaros Mahallesi'nde, Kabakoz Mahallesi'nde ve Derince Deniz Mahallesi'ndeki riskli binaların dönüşümü için kullanılacak rezerv konutlar olacak. İnşallah büyük dönüşümün adımlarını Gebze’den ve Derince’den atıyor olacağız. 2021 yılının ilk yarısında temellerini atacağımız projeler hem Derincemize hem de Körfezimize hizmet edecektir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız