Güncel

İşveren teklifini yükseltti, Lastik-İş reddetti!

Lastik-İş Sendikası'nın Pirelli, Brisa ve Promoteon ile olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin dördüncü oturumunda da anlaşma sağlanamadı

16 Şubat 2024 Saat: 15:04
İşveren teklifini yükseltti, Lastik-İş reddetti!
İşveren teklifini yükseltti, Lastik-İş reddetti!

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, Prometeon fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için bugün gerçekleştirilen dördüncü toplantı sona erdi. 

HAZIR OLUN

Toplantı sonrası Alaaddin Sarı şu ifadelere yer verdi; "Bugünkü görüşmelerde ben arkadaşlarıma hazır olun dedim. Şu ana kadar yapmış olduğumuz toplu sözleşmelerde Türkiye'nin ve ülkemizin gelmiş olduğu, özellikle satın alma gücünün bu kadar eridiği bir dönemde etrafımızda her ne kadar yapılan toplu sözleşmeler olsa dahi resesyonist bir ortamın yakıcı bir şekilde yaşandığı bir süreçte işletmelerin ayağını frene basmak suretiyle geliyor olması sonucunda arkadaşlarıma hazır olun mesajı verme gereği uyandırdı.

KOMİK RAKAMLAR

Bugün yapmış olduğumuz görüşmelerde Prometeon, Pirelli ve Brisa işletmeleri 2 tane madde ücret teklifinde bulundu. Ücretlerde daha önce birinci 6 ay için yüzde 49 verdikleri zam teklifini bugün yüzde 53 oranında bir zam verdiler. Sosyal yardımlarda da aynı şekilde yüzde 79 oranında zam önerdiler. Bunu şiddetle reddediyoruz. Bu rakamlar komik rakamlar. Bunlar lastik işçisinin kabul edeceği rakamlar değil. Kendilerine şunu da söyledik; Ciddi ciddi geliyorsanız gelin. Bir dahaki hafta aynı mantık çerçevesinde geliyorsanız asla kabul etmeyeceğimizi ifade ettik. Gelmiyorsanız daha sonra toplantı yapalım ona göre hazırlanın dedik. Önümüzdeki hafta toplantı yapmama kararı aldılar. Bu şekilde geldikleri takdirde hazır olun dediğim arkadaşlarıma farklı mesajlarım olacaktır. Hazır olun demek ucu açık bir kavramdır. Her şeyi kast ediyoruz. "

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız