Güncel

İYİ Partili meclis üyesi istifa etti

İYİ Parti’de gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurul’un ardından istifa süreçleri yaşanmıştı. Bir istifa da Körfez Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Enver Okan’dan geldi.

7 Temmuz 2023 Saat: 16:07
İYİ Partili meclis üyesi istifa etti
İYİ Partili meclis üyesi istifa etti

Partisinden istifa ettiğini ve bağımsız belediye meclis üyesi olarak çalışmalarına devam edeceğini duyuran Okan istifası hakkında yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“FEDAKARLIK YAPTIM”

“Saygıdeğer Körfez halkı, 2018 yılından beridir İyi Parti çatısı altında siyaset arenasında görev almaktayım. 2018 belediye seçimlerinde meclis üyesi adayı olarak sahada birçok dava arkadaşımızla omuz omuza gece gündüz demeden olur olmaz demeden gerek hayatımdan gerek işimden gerekse ailem fedakarlık yaparak meclis üyesi görevine talip oldum. Seçimlerden bu yana Körfez halkının çıkarlarını gözeterek ilk günkü şevk ile üzerime düşen görevi yaptım ve yapmaya devam edeceğim.

“PARTİMİZE DEĞER KATILAMAMIŞTIR”

Verilen görevler süresince bulunduğum komisyonlarda körfez halkına değer katmak için katkıda bulundum. Gerek engelsiz parkları, gerek su baskını sürekli yaşanan bölgeler, gerek Hereke Kalesine yapılan harcamaların sonuçları, gerek vatandaşlarımızın şikayet ve istekleri konusunda bir çok çalışmaya imza attım ve atmaya devam edeceğim. Gelinen bu süreçte partimizin bir adım ileri gitmesi için birçok çalışmaları için yardım etmeye çalışsam da bazı yöneticilerimizin tutumları sonucu partimize değer katılamamıştır. Hedefi iktidar olan bir partinin her yenilikçi fikre açık olması gerektiğini takdir edersiniz ki herkes bilmektedir. Yeniliklere açık olmamak yerinde saymaktan öteye gitmez.

“KÖTÜYE DUR DEMEK TEMEL FELSEFEM”

Meclis üyesi adayı olduğunda birçok kişinin de bildiği üzere yanlışların karşısında masaya yumruğu vurarak dur diyeceğim demiştim ancak imkan verilmediğinden bunu gerçekleştirmeye fırsat verilmemiştir. Yanlışa suskun duran dilsiz şeytandır. Sırf muhalefet yapmak uğruna bazı durumlarda muhalefet şerhi yazmak muhalefet yapmak değildir. Güzele güzel kötüye dur demek temel felsefelerim arasındadır. Velev ki böyle bir tutum sergilemem engellenmiştir.

“İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDİYORUM”

Sonuç olarak bu süreç yeni bir olgu değildir . Süregelen süreçte seçimlerde partimizin rey oranına zede vermemek adına, bekletilmiş bir olaydır. Herkesin günah keçisi aradığı bu süreçte, günah keçisi olmamak adına seçimlerin ve kongrenin bitmesini bekledim. Her şeyin sonuçlanmasına istinaden bir çok yaşanmışlığı masaya yatırıp bu kararı vermiş bulunmaktayım ve İYİ Partiden istifa ediyorum. Bundan sonraki süreçte de tıpkı ilk günkü şevk ile üzerime düşen vazifeyi yani körfez halkının çıkarlarını korumak adına yoluma devam edeceğim. Bu bilgilendirmeyi körfez halkına sunuyorum. Saygılarımla.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız