koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

İzmit Ortaokulu Ve Gazi Lisesi Otoparkı En Kısa Sürede Açılmalı

İzmit Kent Merkezi Derneği (İKM) Başkanı Murat Öztürk İzmit Ortaokulu bahçesinin otopark olarak kullanılan kısmının kapatılmasına tepki gösterdi

4 Eylül 2019 Saat: 13:48
İzmit Ortaokulu Ve Gazi Lisesi Otoparkı En Kısa Sürede Açılmalı
İzmit Ortaokulu Ve Gazi Lisesi Otoparkı En Kısa Sürede Açılmalı

İzmit Kent Merkezi Derneği (İKM) Başkanı Murat Öztürk yaptığı açıklamada tadilat nedeniyle kapalı olduğu yazan okul bahçesinin otopark olarak kullanılmasının çevre otoparkçılarının baskısı nedeniyle olduğunu iddia ederken açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ İzmit Ortaokulu otoparkı yani eski İzmit Lisesi otoparkı okullar kapandıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, Akp il Başkanımız Mehmet Ellibeş beyefendinin katkıları ile esnafın bu zor dönemlerinde iş yapabilmesi ve vatandaşların araçlarını rahatça çarşı merkezde otopark sıkıntısı yaşanmaması için okul bahçesini hizmete açtılar. Bakanlık bu konuda Tüm Türkiye’deki Milli Eğitim müdürlüklerine açılması için yazıda gönderdi. Bu süre içinde sayın Valimiz Hüseyin Aksoy da sağolsun onay vererek bu soruna sahip çıktılar.

Az da olsa esnafımız nefes aldı. Tam okullar açılacak esnaf para kazanacak Pazartesi günü için vatandaş alışveriş yapacak dünden beri okulun bahçesi kapatıldı. Hem okula katkı sağlayan bu otopark işi hem de vatandaşın sıkıntısını çözmüşken nedir anlayamadık. İzmit kent esnafı bu konuda canı çok sıkıldı. En kısa sürede tekrar açılaması konusunda ısrarcı olmakta. Yani insanların rahat etmesi esnafın az bir zaman içinde bu ekonomik krizde araç otoparkı ile nefes alması kime ne zarar verdi. Yoksa aldığımız duyumlar sonucunda bize söylenenler etrafta bulunan otoparkların  bu bahçenin araç parkının kaldırılması için bu yönde baskı yapması mı. Yazıktır günahtır. Bu esnafla oynamayın. Birileri acaba izmit esnafına ceza mı verdirmeye çalışıyor. Biz bunları böyle düşünüldüğünü düşünmek bile istemiyoruz. Yetkililerden İzmit Ortaokulu ve Gazi Lisesi otoparkının en kısa sürede açılmasını istiyoruz.”

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız