Güncel

İzmit'in yeni projesi!

İzmit Belediyesi kültür ve sanat dallarına kente değer katmak amacı ile İzmit Kafası dergisi’nin tanıtımını geçekleştirdi.

27 Nisan 2021 Saat: 17:06
İzmitin yeni projesi!
İzmit'in yeni projesi!

Ata Baran SANCAR

İzmit Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda tanıtımını gerçekleştirdiği yeni sezon kültür ve sanat projelerinde ilk adımı attı. “İzmit Kafası” adı verilen ve İzmit’e dair geçmiş ve günümüzden esintiler taşıyacak yeni derginin tanıtımı bugün Gülümse Kafa’de gerçekleştirildi. Tanıtıma CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet,  CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz ve çok sayıda konuk katılım sağladı.

“PANDEMİ VAR DİYE KÜLTÜR VE SANATI İKİNCİ PLANA ATAMADIK, ATAMAZDIK”

Tanıtım başında gösterilen kısa bir videonun ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit Belediyesi olarak, edebiyat-sanat ve kültür alanındaki çalışmalarımıza İzmit Kafası B’oolum ile bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz. Elbette Covid-19 pandemisi sebebiyle hizmetlerimizi, temizlik-dezenfekte çalışmalarına ve bu dönemde ekonomik anlamda dara düşen vatandaşlarımıza yönlendirdik. Ama pandemi var diye de kültür ve sanat faaliyetlerini hiçbir zaman ikinci plana atmadık, atamazdık.

“KENDİNE ÖZEL BİR TARİHİ OLMASINI İSTEDİK”

Bilhassa kültür ve sanat faaliyetlerinin, bizler için nefes almak kadar elzem bir ihtiyaç olduğunun farkındayız. İşte bu sebeple, İzmit’i İzmitliyi anlatan, okuduğunuzda İzmit’ten bir şeyler bulabileceğiniz, hatta her okuduğunuzda ayrı bir detay yakalayabileceğiniz çok güzel bir yazın örneği, çok özel bir dergi, İzmit Kafası. Ve İzmit Kafası’nı çıkarırken kendine özel bir tarihi olmasını istedik. İsmi gibi özel bir gün.

“İZMİT KAFASI ŞAHSINA MÜNASIR BİR KAFA”

Bildiğiniz gibi 24 Nisan1966 tarihi İzmit’in kentlilik bilincinin oluşmasında, aidiyet duygusunun artmasında büyük rolü olan Kocaelispor’un kuruluş günü. Kocaelispor’un doğduğu İzmit’imizde tarihe bir not daha düşmek istedik ve 24 Nisan tarihini Dünya İzmitliler Günü olarak ilan ettik. Bu dergi de aynı Dünya İzmitliler Günü gibi tarihe bir not düştüğümüz ayrı bir envanter olarak yayın tarihinde yerini alacak. Kocaelispor gibi İzmitlilik aidiyetinin gelişmesine katkı sunacak ve İzmitlilik duygusunu anlatacak. İzmit Kafası gerçekten de şahsına münhasır bir kafa. Aynı İzmitçe gibi.

“NİTELİKLİ BİR HARMAN YARATMAK ANLAYIŞI TAŞIYACAK”

Nasıl artık İzmit Dili ve Edebiyatı literatürde yerini aldıysa, İzmitçe konuşulduğu zaman garipsenmiyorsa ve günlük dilin içinde yer aldıysa, İzmit Kafa Dergisi B’oolum da yayın dünyasına kendisini kabul ettirecektir. Elinizdeki dergi, sadece raflarda yer almak ve göz boyamak adına çıkmayacak. Gerek yerel, gerek ulusal anlamda; edebiyatımızın ve sanatımızın değerli ustalarıyla, yeni filizlenmekte olan yetenekleri bir araya getirerek, nitelikli bir harman yaratmanın anlayışını taşıyacak.

“İZMİT BELEDİYESİ OLARAK SAYISIZ BAŞARIYA İMZA ATTIK

Elbette dergi çıkarmak çok meşakkatli, çok uğraş isteyen bir alan. Bir yazın dizinini hayata geçirmek, hatta ona hayat vermek çok kolay bir hadise değil. Bu anlamda ben İzmit Kafası dergisini İzmit Belediyesinin çocuğu olarak görüyorum. Bu anlamda emek veren belediyemizin Basın Yayın Müdürlüğü ekibini de kutlamak istiyorum. Oldukça titiz bir çalışmayla İzmit Kafası dergisini meydana getirdiler.

“HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Dergimizin içeriğini de az önce gördüğünüz gibi Alternatif Rock grubu Redd’in solistleri İzmitli kardeşler Doğan ve Güneş Duru, ünlü tiyatro oyuncusu Ragıp Savaş röportajlarını okurken çok zevk alacaksınız. Ayrıca Kocaelispor’da 10 sezon forma giyen ve artık Kocaelispor’un efsanelerinden olan Dobrowski yani Kaan Dobra’dan İzmit’i okuyacaksınız. Nikomedya’dan İzmit’e tarihte bir yolculuğa çıkacak, Hüseyin Erol ile kent bilincinin İzmit’e kattıklarını öğreneceksiniz. Şimdiden; dergimizin yaratacağı ve kucaklayacağı siz sevgili okurlarımıza, çalışmalarıyla bize destek verecek olan değerli yazar, şair ve sanatçılarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunmayı bir borç olarak görüyorum.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız