Güncel

Kadir Zortaş “Gardaşlık İftarı” Düzenledi: Kocaeli’de Yaşayan Sivaslılar Özledikleri Lezzetlere Kavuştu

Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 3 bin kişilik iftar programı, İzmit Cumhuriyet Bulvarı'nda coşkulu bir atmosfere sahne oldu

7 Nisan 2024 Saat: 12:10
Kadir Zortaş “Gardaşlık İftarı” Düzenledi: Kocaeli’de Yaşayan Sivaslılar Özledikleri Lezzetlere Kavuştu
Kadir Zortaş “Gardaşlık İftarı” Düzenledi: Kocaeli’de Yaşayan Sivaslılar Özledikleri Lezzetlere Kavuştu

Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği, İzmit Cumhuriyet Bulvarı'nda unutulmaz bir iftar etkinliğine imza attı. Dernek Başkanı Kadir Zortaş ve yönetimi, yaklaşık 3 bin kişilik kalabalığı ağırlamanın gururunu yaşadı. İftar programına, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapı, siyasi parti temsilcileri, iş insanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MADIMAK, ETLİ EKMEK VE KABURA BASTI…

Gecenin en dikkat çeken detayı, Sivas'a özgü yöresel lezzetlerin davetlilere sunulmasıydı. İftarda, Sivas mutfağının en sevilen tatları olan madımak çorbası, Sivas etli ekmeği ve kalbura bastı tatlısı ikram edildi. Katılımcılar, kentteki Sivaslıların yemek kültürünü ve lezzetlerini yakından tanıma fırsatı buldular.

HERKES ORADAYDI

Dernek Başkanı Kadir Zortaş ve yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen iftara Kocaeli'nin önemli isimleri de katıldı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapı, AK Parti Eski İl Yöneticisi Osman Akbulut, CHP İzmit Belediye Koordinatörü Ozan Aksu, Jandarma Alay Komutanı Murat Bozkurt ve eski alay komutanı Osman Aslan, Kandıra BBP İlçe Başkanı Ali Küçüktecer, AK Parti'nin eski meclis üyesi Burak Fidan, Körfez Cemevi Başkanı Ziya Karadağ, DP Körfez İlçe Başkanı Veli Yıldız, iş insanı Ulaş Yıldız, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Tozlu Raflar Kitap Evi sahibi Zafer Dolu ve Kocaeli Sivaslı İş İnsanları Dernek Başkanı Erkan Karataş da iftarda hemşehrileriyle bir araya gelen isimler arasındaydı.

SİVAS KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORUZ

Programda konuşan Dernek Başkanı Kadir Zortaş, "Hemşehrilerimizle bir araya gelmenin ve bu anlamlı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür organizasyonlar hem dayanışmamızı güçlendiriyor hem de Sivas kültürünü yaşatmamıza katkıda bulunuyor." dedi.

HABER: FUNDA KOLUTEK

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız