Güncel

Kahramanlara psikolojik destek Deprem bölgesinden geldiler

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde Körfez’dan arama kurtarma çalışmalarına katılan Mahalle Afet Gönüllülerine dönüşlerinde psikolojik destek verildi

15 Şubat 2023 Saat: 20:59
Kahramanlara psikolojik destek Deprem bölgesinden geldiler
Kahramanlara psikolojik destek Deprem bölgesinden geldiler

Ülkemizi yasa boğan, on binlerce insanımızı kaybettiğimiz, binlercesinin yaralandığı Kahramanmaraş depreminin ilk anlarından itibaren ülkemizin dört bir yanından arama kurtarma ekipleri afet bölgesine gitmişti. Günlerce soğuk ve yağışlı havaya aldırmadan bir can daha kurtarmak için büyük mücadele veren kahramanların arasında Körfez İlçe’den 25 Mahalle Afet Gönüllüsü’de yer aldı.

Deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinin azalmasıyla birlikte ilçeye geri dönen arama kurtarma ekibine moral vermek isteyen Eczacı Caner Göçmez bir organizasyon düzenledi. Kutlu Psikilojik Danışmanlık sahibi Berre Kutlu Kavan ile birlikte hareket ederek MAG ekibine psikolojik destek sağladı. Körfez ilçe Nazende’de bir araya gelen MAG ekibi kendisini tek tek tanıttı.

Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Bahri Soyyiğit ile birlikte deprem bölgesinde cansiparene uğraş veren en yaşlısı 72 en genci 20 yaşında olan ekip üyelerine afet bölgesinde yaşadıklarını kötü travmayı atlatması için psikolojik destek verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız