Güncel

"KALE" gibi proje!

adın ve aileye yönelik çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen KALE Projesi’nin lansmanında gerçekleştirildi.

15 Mart 2022 Saat: 12:31
KALE gibi proje!
"KALE" gibi proje!

Ata Baran SANCAR

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü tarafından geçtiğimiz Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Kadın ve Aile Yılı olarak ilan edilen 2022 yılında “Ailemiz Kalemiz” başlığıyla hayata geçirilen KALE Projesi’nin lansmanı gerçekleştirildi. Kadın ve aile çalışmalarını tek bir çatı altında toplamayı amaçlayan projenin tanıtım lansmanına özel konuk olarak TV Sunucusu İkbal Gürpınar’ın yanı sıra Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, MHP Başiskele İlçe Başkanı Serkan Günaydın, il ve ilçe kadın kolları başkanları, çok sayıda Başiskeleli kadınlar ve girişimci kadınlar katılım sağladı.

"KADIN VE AİLE DAİR YAPMAMIZ GEREKEN NE VARSA YAPACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERDİK"

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Yasin Özlü, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman ifade ettiği gibi, ‘Güçlü bir ülke, güçlü bir millet, huzurlu bir toplum olabilmenin öncelikli şartı güçlü bir aile yapısına sahip olmaktır.’ Bizler de bu minvalde bugün burada sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." sözünden ilhamla söyleyecek olursak, toplumumuzun temelini oluşturan aileyi sağlam temellere kurarak ancak devleti ve milleti yaşatır ve ayakta tutabiliriz. Bizler bu düşünceyle, geçen yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle mücadele gününde 2022 yılını Kadın ve Aile Yılı ilan ettik ve tarihe not düştük. Kadın ve aileye dair yapmamız gereken ne varsa yapacağımızın sözünü verdik.

“AİLE ZENGİNLİKTİR”

Başiskele’de her iki kişiden biri kadın. Yani nüfusumuzun yarısı kadından oluşmaktadır. Ayrıca yaptığımız anketlerde, gençlere sorduk. Hangisinin gelişiminize katkısı daha fazladır? Gençlerimizin yüzde 37’si “Anne ve Baba” dedi. Aile geleneklerinizin korunması gerektiğini düşünüyor musunuz? diye sorduk, Gelen cevap hamdolsun %66 evet oldu. Hayatta mutlu olmak için en önemli faktörü sorduk. Hamdolsun para değil, güç değil, aile hayatı denildi. Bu bir zenginlik işte, bu Kale’nin yıkılmaz taşları, bu Kale’yi zorunlu kılan gerçek rakamlar. Biz yaptığımız bu kamuoyu araştırmaları ile, kendimize bir yol haritası belirledik.

"KALE GİBİ SAĞLAM BİR AİLE“

Ailede kadının rolüne değinecek olursak, toplumun anası kadındır. Benim ailem, sizin çevreniz, sizin aileniz, benim çevrem. Batı medeniyetlerinden bizi farklı kılan en güçlü yönümüz aile bağlarımız. Pandemi ile birlikte bu aile bağlarımız ne yazık ki zayıfladı. Dijital dünya,telefon,televizyon aile içi iletişimimizi olumsuz etkiledi. Tam bu noktada derdimiz sadece problemleri çözmek değil, problem oluşmadan önleyici ve eğitici hizmetlerle kale gibi yıkılmaz aile yapısını, daha da güçlü hale getirmek için bir tuğla da biz koymak istiyoruz. Bizler inanıyoruz ki; bu sadece bugünün işi değil. Allah’ın izniyle bu modelle yetişen bilinçli ebeveynler sayesinde, annesi ve babasının hayır duasını almış geleceğin güçlü Türkiye’sinin yarının büyükleri, bizleri onurlandıracak. Kale gibi sağlam bir toplumun temelinde yer almış olacak.

"HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK"

Biliyoruz ki, Kale içeriden fethedilir. Biz, kadınlarımıza kendimizi en iyi şekilde anlatır, gönlünü kazanırsak diğer aile fertlerini de kazanmış oluruz. Böylece kalemiz sağlam olur yıkılmaz evvelallah. Biz bir kale inşaa ediyoruz bugün hep birlikte. Bu kaleyi tek başına bırakırsak bir anlamı kalmaz. Herkes bir taş koyacak. Herkes elini taşın altına koyacak. Polisi, öğretmeni, ev hanımı, iş kadını, annesi, babası, devleti ve tabii ki olmazsa olmaz milleti.

"KADIN YIKILDI MI AİLE YIKILIR"

Şimdi gelelim Kale modelimize. Toplumu oluşturan en önemli yapıtaşı hiç şüphesiz ailedir. Güçlü bir aile güçlü bir toplum. Bilinçli bir aile bilinçli bir toplumu var eder. Aile dediğimiz bu olguyu değerli kılan ve anlamlı hale getiren en önemli bireyi ise kadındır. Aileyi birlikte ve ayakta tutan, zorluklara karşı mücadele eden, yorulmayan, yorulsa da belli etmeyen, hep üretendir kadın. Kadın güçlü olmalıdır, yıkılmamalıdır. Kadın yıkıldı mı aile yıkılır. Aile yıkıldı mı, toplum yıkılır. Çünkü bir toplumun kalesi ailedir.

“KADIN VE AİLE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜ KURUYORUZ”

Her platformda kadın aile faaliyetlerimizi duyurduk, her kesimle istişarelerde bulunduk. Aile ve sosyal politikalar ilçe müdürlüğümüzü kentimize kazandırdık. Kadın ve Aile Müdürlüğümüzü de kuruyoruz. Bu noktada Türkiye’de de öncü bir belediye olduğumuzun müjdesini verelim” ifadelerini kullandı.

"TEŞEKKÜR EDERİM"

Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak konuşmasında, “Bizim toplumumuzda kadının yeri her zaman farklıdır. Aileyi kuran aileyi devam ettiren kadındır. Başikelede bunu özellikle gördüm. Bir sürü parçalanmış aile var. Sırf geçinmek için gelmişler buraya bir şeklide, yokluk içinde aileyi tutmaya, çocukları yetiştirmeye çalışıyor. Bizimde elimiz bir şekilde bunlara değiyor. Erkekler kusura bakmasın ama en büyük sıkıntıyı yaşayanlar kadınlar. Hem içeride hem dışarıda çalışıyor kadınlarımız. Kadın için ne yapılsa yeridir çünkü ailenin en büyük yükü kadındadır. Bu güzel çalışma ile ilgili başından beri benim haberim yoktu. Bu başkanımızın suçu. Ama artık bende bu projenin bir parçasıyım sizlere geldiğiniz için yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

"EL BİRLİĞİ İLE SAĞLAYACAĞIZ"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, “Aile ferdimizdir. Aile kalemizdir. Genç başkanımız Başiskele’de kaleyi çok iyi inşa ediyor. Kadın ve aile konusunda, gençlerimiz konusunda başkanımız gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaları hem bu dünyada hem ahirette karşılığını alacak. Kadın önemli, aile önemli. Bunu el birliğiyle sağlamlaştıracağız. Uzaktan yakından katılan bu güzel toplantıyı şereflendiren siz değerli misafirlerimize yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"KADIN HER ŞEYİ YAPABİLİRSE KOCASININ HOŞUNA GİTMEZ"

Programa konuk olarak katılan Sunucu İkbal Gürpınar, ”Aile, kadın ve çocuk bizim için çok önemlidir. Bu programa neden İkbali çağırdılar ki İkbal üç kere boşanmış bir kadın diye düşünüyorsunuz. Ama Nasrettin Hoca demiş ki bana eşekten düşeni getirin beni en iyi o anlar demiş. Buradaki her şey çok önemli anne babalara seslenmek istiyorum daha çok hepimiz de teknoloji bağımlılığı var. Biz televizyoncuyuz paylaşıyoruz insanlar merak ediyor ama ev hanımı 2 takipçisi var yediğini içtiğini her şeyini paylaşıyor. Para kazanmak bir konuma ulaşmak eğer kadınları erkekleştiriyorsa bu sıkıntılıdır. Biz bütünü değil detayı görürüz ama erkekler bütünü görür. Biz isteriz ki onlara biraz naz yaptığımızda kırılmalarını isteriz ama onlar anlamaz. Biz kadın gibi kadın erkek gibi erkek olduğumuzda her şey düzelecek. Biz her şeyi yapmayı bilsek bile kocalarımıza her şeyi yapmayacağız. Kalorifer borusu döşeriz, tasisatçı oluruz ama yapmayacağız. Biz sanıyoruz ki her şeyi yapar bilirsek kocalarımız bizi çok sever bırakmaz sanıyoruz. Ama öyle değil tam tersi o zaman adam gelecek diyecek ki benim bu evde ne işim var?” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız