Güncel

Kapatır gideriz

Alkole gelen ÖTV zamlarının ardından işletmelere gelen fahiş fiyatlı elektrik faturaları, alkollü işletmeleri bitirme noktasına getirdi. Süreci değerlendiren MEYDER Bşakanı Yaşar Kibar, “Bu şekilde nereye kadar bilmiyorum fakat böyle d

17 Şubat 2022 Saat: 15:35
Kapatır gideriz
Kapatır gideriz

Yılbaşı itibariyle hem alkollü içecekler hem de sigaranın Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) yüzde 47,40 zam yapılmasının ardından gözler alkollü işletme sahiplerine çevrildi. Alkol ve diğer ürünlere gelen zamların ardından Merkez Eğlence Yatırımcıları Derneği (MEYDER) Başkanı Yaşar Kibar, “İnsanların eve ekmek götürmekte zorlandığı bir dönemde alkole ulaşması zaten zor” ifadeleri ile süreci özetledi.

“ELEKTRİK ZAMLARI ÇOK ETKİLEDİ”

Kibar, tekellerde satılan alkollü içeceklerin ücretleri ile işletmedeki fiyatların aynı olmasını beklemenin yanlış olduğunu belirterek, “Büfede bir biranın fiyatı 22-24 lira civarı. Ama bir işletmenin giderlerini göz önüne alırsanız bu fiyatların katlanması çok normal. İşletmeler olrak bizleri elektrik zamları ciddi şekilde etkiledi. Bir ay önce 17-18 bin lira gelen elektrik faturam birden 46 bin liraya yükseldi. Bu yüzden tekelde 24 lira olan bir biranın işletmede 50 lira olması gayet normal” dedi.

“İNSANLAR ÇOK ZOR DURUMDA”

Yaşanan durumun sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Kibar, “Asgari ücret arttı, sigorta masrafları derken birişletmenin personel çalıştırması da çok zor hale geldi. Ben işletmemde 25’e yakın çalışan var. Bunların çoğu da öğrenci. Hem çalışıp hem okuyan insanlar. Evlİ ve çocuklu insanlar da var. İnsanlar çok zor durumda. Bütün işletmeler çok büyük sıkıntı içerisinde. Bu şekilde nereye kadar bilmiyorum fakat böyle devam ederse kapatır gideriz” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız