Güncel

Kartonsan grevine Seddar Yavuz el attı

Kartonsan'da 28 gündür devam eden grevde sorunların giderilerek anlaşma sağlanması adına adım attıklarını dile getirdi

18 Ocak 2023 Saat: 17:07
Kartonsan grevine Seddar Yavuz el attı
Kartonsan grevine Seddar Yavuz el attı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz; "Taraflarla görüşmeler devam etmekte olup her iki tarafın yararına bir anlaşmaya varılacağına inanıyorum" dedi

Selüloz-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nin örgütlü olduğu Kartonsan’da ücret zamlarının 6 aylık dilimler halinde verilmesini, ortalama brüt 10 bin 800 lira maaş işçilerin ücretlerine ilk 6 ay için yüzde 74 zam istedi. İşveren ise yıllık yüzde 85 oranında teklif verdi. Selüloz-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kartonsan’da ağustos ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taraflar masada anlaşma sağlayamadı. 22 Aralık tarihinden bu yana grevde olan işçiler 28 günlük direnişlerinin ardından olaya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz el attı. 

GREVİN ANLAŞMAYLA NETİCELENMESİ İÇİN İKİ VALİ YARDIMCIMI GÖREVLENDİRDİM

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz konu ile ilgili sosyal medya üzerinden şunları söyledi;  “İlimizde işçi ve işveren arasında meydana gelen her türlü anlaşmazlıkla valiliğimiz yakinen ilgilenmekte ve birçok anlaşmazlığın çözümüne katkı sunmuş ve sunmaya devam etmektedir. Nitekim Bekaert Firmasındaki anlaşmazlığın giderilmesinde valiliğimizin katkısı büyük olmuştur. Kartonsan’da da devam eden grevin anlaşmayla neticelenmesi için tarafımdan iki vali yardımcımı görevlendirmiş bulunmaktayım.

VALİLİĞİMİZ SORUN ÇÖZME ODAKLI

Taraflarla görüşmeler devam etmekte olup her iki tarafın yararına bir anlaşmaya varılacağına inanıyorum. Valiliğimiz bu görevleri yerine getirirken devlet terbiyesi ve adabı içinde hareket etmekte ve çoğu zaman yaptığı katkıları kamuoyu ile paylaşmak yerine sorun çözmeye odaklanmaktadır. Yaptığımız katkılar sendikaların ve işverenlerin malumudur.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız