Güncel

Kaşkaldere’de yoğun tempo

Büyükşehir tarafından projelendirilen Körfez Kaşkaldere (95 Evler) D-100 altı kavşak ve bağlantı yolları yapımı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

22 Haziran 2023 Saat: 10:49
Kaşkaldere’de yoğun tempo
Kaşkaldere’de yoğun tempo

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez Kaşkaldere’deki trafiği rahatlatacak dev projesi devam ediyor.  Derince ve Körfez ilçeleri arasında sınır oluşturan D-100 Kaşkaldere mevkiindeki trafik yoğunluğunu sona erdirecek olan Kaşkaldere (95 Evler) D-100 Altı Kavşak ve Bağlantı Yolları Yapımı çalışmaları hız kazanıyor.  Ekipler iş dahilinde menfez yapım ve kuzey kısımda yapılacak yolun terasman kazı ve ankraj imalatlarını yapıyor. Bölgede yaşanan trafik sıkışıklığına son verecek proje tamamlandığında Kaşkaldere Kavşağı bambaşka bir görünüme kavuşacak. D-100 altındaki altgeçitte yapılacak düzenleme ile Körfez Kent ve Kaşkaldere yönüne rahatlıkla gidilebilecek.

 

ELMAS KAVŞAK YAPILACAK

Kaşkaldere (95 Evler) D-100 Altı Kavşak ve Bağlantı Yolları projesi Derince ve Körfez İlçelerini birbirine bağlıyor. D-100 altı kavşak ve bağlantı yolu projesi, trafiğin akışını hızlandırmanın yanı sıra kolay ve konforlu ulaşım imkânı da sağlayacak. İstiklal Caddesi devamındaki Burcu Sokaktan Kaşkaldere Mesire Alanının batı tarafından Bayır ve Rüzgarlı Sokak güzergahını takip eden Yaşar Doğu ve Elveda Caddesi kesişimindeki dönel kavşağa bin metre uzunluğunda 2x2 şeklinde yeni bir yol inşa edilecek. Kaşkaldere kavşağının altındaki mevcut menfez genişletilerek, 326 metrelik yeni bir menfez inşa edilecek. Körfez ve Derince ilçeleri sınırındaki Kaşkaldere Kavşağında araç kesişim noktalarıyla sinyal fazını azaltmak ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla elmas kavşak yapılacak.

 

İLAVE KÖPRÜ İNŞA EDİLECEK

Eski Emniyet Müdürlüğü binası önünden Kaşkaldere alt geçidine kadar olan kısımda giriş çıkışların düzenlenmesi için ilave köprüyle alt geçidin düzenlenmesi yapılacak. D-100 ile aynı yüksekliğe çıkarılacak iki açıklıklı 40 metre uzunluğunda, 8.50 metre genişliğinde ilave köprü ile İzmit- İstanbul istikametinden dönel kavşağa bağlanılacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız