Güncel

Keleş’ten Mimarlar Odası’na çağrı: Sabit fiyat tarifesini tekrar gözden geçirin!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, Kocaeli Mimarlar Odası’nın öncülüğünde 51 mimarlık ofisi tarafından kurulan şirketin mimari proje hizmetlerini tek ve sabit fiyat üzerinden sunmasının getirdiği sakıncalara dikkat

26 Mayıs 2023 Saat: 11:47
Keleş’ten Mimarlar Odası’na çağrı: Sabit fiyat tarifesini tekrar gözden geçirin!
Keleş’ten Mimarlar Odası’na çağrı: Sabit fiyat tarifesini tekrar gözden geçirin!

Keleş, bu dayatmanın maliyetlerin arttığı sektörde vatandaşların ve müteahhitlerin yükünü daha da arttırarak, vatandaşın konuta erişimini zorlaştıracağını öne sürdü.

KABUL EDİLEBİLİR DURUM DEĞİL

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş; verilen mimari hizmetin standardı olmadığını hatırlattı, sabit fiyat tarifesinin de serbest piyasa koşullarına aykırı olması nedeni ile bireysel ev yapmak isteyen vatandaşlara sabit fiyat tarifesi uygulanmasının doğru olmayacağı kanaatinde olduklarını söyledi. Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Keleş, açıklamasında şunları dile getirdi:

“- Örneğin, sade bir vatandaşın kısıtlı imkanları ile arsasına yapmak istediği tek katlı bir evin, mimari proje bedeline de yüksek fiyat talep edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Maliyet artışlarını kontrol altına almaya çalıştığımız bu dönemde mimar arkadaşlarımızın atmış oldukları bu adım, mücadelesini verdiğimiz konut üretim arzını olumsuz etkileyecek dolayısıyla kira artışlarını da beraberinde getirecektir.

TEHDİTKAR BASKIYI KALDIRIN

Ayrıca şehrimizde kentsel dönüşüm bekleyen, evini yenilemek isteyen yüzlerce vatandaşımız varken atılan bu adım, tüm kentsel dönüşüm çabalarına da ek maliyet yükleyecektir. Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak, öncelikli görevlerimiz arasında olan kamu yararı ve vatandaşlarımızın menfaatlerini gözetmek anlayışı ile Kocaeli Mimarlar Odasını, kurmuş oldukları şirketin fiyat politikasını serbest ve rekabetçi piyasa koşullarına göre tekrar revize etmesi ve bu oluşum dahilinde olmayan mimarlar üzerindeki mobbing ve tehditkar baskının kalkmasını umuyoruz.” 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız