ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli’de. İşte Kılıçdaroğlu’nun bütün vaatleri

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Millet Buluşması kapsamında Kocaeli’ye geldi

28 Nisan 2023 Saat: 18:40
Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli’de. İşte Kılıçdaroğlu’nun bütün vaatleri
Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli’de. İşte Kılıçdaroğlu’nun bütün vaatleri

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Kocaelili seçmenlere hitap ediyor. Seka Park Kongre Merkezi miting ve etkinlik alanında gerçekleştirilen Millet Buluşması Mitingi saat 17.00 itibariyle başlarken buz gibi soğuğa rağmen mitinge oldukça teveccüh vardı. 

VAATLERİNİ SIRALADI

Vatandaşlar saatler öncesinde miting alanını doldurmaya başlarken Millet Buluşmasında ilk mikrofonu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ardından Millet İttifakının 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu  aldı. Kocaeli’den vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

ADALETİ, HAKKI, HUKUK SAVUNMAK İÇİN

“Kocaeli’nin benim hayatımda özel bir yeri var. Çünkü evlendiğimde düğünümü burada yapmıştım. Burada olmaktan son derece mutluyum. Bu güzel kenti büyütmemiz gerekiyor. Bu güzel kentte hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir atmosferi yaratmak gerekiyor. Bu güzel kentte gençlerin kentin sokaklarında özgürce gezmeleri gerekiyor. Bu güzel kentte bütün annelerin evde mutlu olmaları gerekiyor. Bunun için bir değişime ihtiyacımız var, bir değişime ihtiyacımız var, bir değişime ihtiyacımız var! Ve bu değişimin adresi adalettir, haktır ve hukuktur. Adaleti, hakkı ve hukuku savunmak için yola çıktı ve bunu yapacağız. 

SİZİN HAYALLERİNİZ BAY KEMAL’İN HEDEFİ OLACAK

Gençler, dersime iyi çalıştım. Buraya gelirken baktım, Kocaeli’de ilk kez sandığa gidip oy kullanacak olan 117 bin 510 kişi. 117 bin 510 gence seseleniyorum. Demokrasi istiyor musunuz? Bir tweet attım diye başıma bir bela gelir diye endişe duymamak istiyor musunuz? Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak. Bunu sakın unutmayın

BİRİMİZ AÇSA HEPİMİZ AÇIZ

Sevgili Kocaelililer, evde huzur varsa apartmanda huzur vardır. Apartmanda huzur varsa mahallede huzur vardır. Mahallede huzur varsa o kentte huzur vardır. Hiç Kimse unutmasın bir çocuğumuz açsa 85 milyonumuz açız. Bir çocuğumuz soğukta kaldıysa doğalgazını ödemedi diye heğpimiz soğukta kaldık demektir. Parasını ödeyemedi diye elektriği kesildiyse aslında hepimizin elektriği kesildi demektir. Sözüm söz, Cumhuriyet'i yeniden inşa ettiğimiz göreceksiniz hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, hiçbir fakirin fukaranın doğalgazının kesilmediği bir Türkiye inşa edeceğim. 

15 BİN LİRA

Emekli kardeşlerim, tam 2015’ten bu yana emeklilere 2 maaş ikramiye verin dedim. Israr ettim, parayı da gösterdim. Sonra biner lira verdiler. Sona seçimler yaklaştı biraz artırdılar. Emekliye Ramazan Bayramında, Kurban Bayramında en az asgari ücret kadar ikramiye vereceksin dedim. Vermedi. Şimdi bütün emekli kardeşlerime sesleniyorum, önümüzde Kurban Bayramı var. Kurban Bayramı ikramiyesini almak için 15 bin lirayı almak için, hazır mısınız? 

BEŞLİ ÇETELERE PARA YOK

Dışarıya milyar dolarları verince para var, emekliye verince para yok. Paranın nereye harcanacağını siyasi tercih belirler. Ben halktan yanayım. Beşli çetelere para var, halka para yok. Bay Kemal'in iktidarında da beşli çetelere para yok, halka para var. 

BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİM

Burada Seka fabrikası vardı değil mi? orada çalıştı, emek verdi, alın teri döktü. Zamanı geldi emekli oldu. Emekli ne demektir? Aylığını alır, rahat geçinir. Yahu şimdi emekli perişan oldu. Hiç aklınıza soğanı almakta zorluk çekeceğimiz gelir miydi yahu?  Değerli arkadaşlarım, şehir hastaneleri açtılar, merkezdeki hastaneleri kapattılar. Size söz, o hastaneler yeniden açılacak. Dolayısıyla hiç meraklanmayın. Kul hakkı yemek en büyük günahtır. Kul hakkın yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim. 

100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Bir şey daha. Bütün köy okullarını yeniden açacağız. Cumhuriyetin 100. yılında yüz bin öğretmenin atamasını yapacağız. Bundan da emin olun. Köyler öğretmensiz kaldı. Oysa kırsalda çalışmak lazım, üretmek lazım. Bu konuda da söz verdim. Sizin güvenlik primlerinizi devlet olarak biz ödeyeceğiz. Siz çalışın, üretin, primlerinizi biz ödeyeceğiz. Böylece onlar da emeklilik hakkına kavuşmuş olacak. 

KADINI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Kadını yalnız bırakmayacağız. Kadın bütün sıkıntıları çeken canlıdır. Allah Nasip eder, iktidara geldiğimiz göreceksiniz. Bu beslenme işini de bitireceğim. Hiçkimse herhangi bir bedel ödemeyecek. Eğer bir devlet kendi evladına bakamıyorsa o devlet sosyal devlet değildir. 

ŞEHİT AİLELERİNE ÖTV’SİZ ARAÇ

Şehit ailelerine ÖTV’siz araç. Onlara da sözüm var. Araç muayene istasyonlarına gidiyor musunuz? Dünyanın zammını yaptılar. Özelleştirdiler onu da bitirdiler. Onu da geri alacağım. Şunu da söyleyip bitireceğim Savunma sanayi… Savunma sanayi bir devlet politikasıdır ve savunma sanayii bir milli politikadır. Bugün İHA’lar yapılıyor, SİHA’lar yapılıyor. Hiçbir itirazımız yok.

TÜRK UZAY SANAYİİ

Amerika’da çalışan iki Türk’ümüz var. Bunlarla oturdum, konuştum. Siz Türkiye’de uzay sanayiinin gelişmesi için kuracağımız bir merkezde gelip yardım yapabilir misiniz diye? Söz verdiler. Yine NASA’da çalışan bir Türk telefon etti, siz bunu yaparsanız ben de gelip Türkiye’de çalışacağım diye.” 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız