Güncel

Kent Konut 2’de motokurye krizi

Kent Konut 2. Etap’ta bazı yemek firmalarına ait motokuryelerin siteye girişleri site yönetimi tarafından yasaklandı.

29 Temmuz 2021 Saat: 14:02
Kent Konut 2’de motokurye krizi
Kent Konut 2’de motokurye krizi

İzmit ilçesi 28 Haziran Mahallesi’nde bulunan Kent Konut 2. etapta yaklaşık 2 aydır motokurye krizi yaşanıyor. Site yönetimi tarafından alınan karara göre bazı yemek firmalarına ait motokuryelerin siteye girişlerine yasak getirildi. Kuryelerin motosikletlerini apartman girişlerine park etmesi sebebiyle yönetim tarafından alınan bu karar, site sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı. Site sakinlerine, verdikleri siparişin ardından kuryeler tarafından telefonla aranarak siparişi teslim almak için site girişine gelmeleri gerektiği söyleniyor.

“HABERİMİZ YOKTU”

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren bir kurye, “Bize site güvenliği tarafından motosikletlerimizi apartman girişlerinin önüne park etmemizden dolayı siteye girişlerimizin yasaklandığı söylendi. Bu kararı site yönetimi almış. Fakat apartman girişine park etmenin yasak olduğundan haberimiz yoktu. Zaten geçişleri engellemeyecek ve çok kısa süre alacak şekilde bunu yapıyorduk. Özellikle pandemi döneminde iş yükümüz daha da ağırlaştı. Saniyelerle yarışıyoruz. Bizlere bu konuda bir uyarı yapılmadı. Daha sonra zaten böyle bir girişimde bulunmadık. Bunun yasak olduğunu bilsek zaten hiçbir arkadaşımız yapmazdı. Umarım bu sorun bir an önce çözülür. Çünkü ya müşterilerimizi sitenin girişine çağırıp orada sipariş teslimi yapıyoruz ya da site içerisinde yürüyerek paket dağıtmaya çalışıyoruz” dedi.

“KEYFİ UYGULAMA”

Öte yandan yasaklı listesinde yer alan bir yemek firmasının sahibi Hasan Çödek, alınan bu kararın tamamen keyfi bir uygulamadan ibaret olduğunu belirterek, “Bize bu karar iletildikten sonra site yönetimine bir dilekçe verdik. Kuryelerimizin motosiklet plakalarını, isim ve soyisimlerini, telefon numaralarını yazarak dilekçeyi imzaladık. 15-20 gün kadar süreç normal seyrinde ilerledi, ardından tekrar yasaklandığımızı öğrendik. Bu yasağa sebep olan kurye hangi firmaya aitse ona yaptırım uygulanması gerekirken yasağın faturası, toptancı bir anlayışla başka firmalara da kesiliyor ” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız