Güncel

Kesin konuştu: Sırada Kocaeli Büyükşehir var!

CHP Kocaeli İl Örgütü’nün Kocaeli Kongre Merkezi’ndeki İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, "Önce 3 büyükşehir olmak üzere 11 tane büyükşehiri aldık. Şimdi sıra geldi ikt

9 Ocak 2022 Saat: 17:35
Kesin konuştu: Sırada Kocaeli Büyükşehir var!
Kesin konuştu: Sırada Kocaeli Büyükşehir var!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kocaeli Örgütü, geçtiğimiz ay ilçe danışma kurulu toplantısını bitirmişti. CHP Kocaeli İl Örgütü, dün ise Kongre Merkezi’nde İl Danışma Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. 2020 yılında il başkanı seçilen Harun Yıldızlı’nın da ilk danışma kurulu toplantısı olma özelliği taşıyan İl Danışma Kurulu Toplantısı’na genel merkez düzeyinden üst düzey katılım oldu.

YOĞUN KATILIM

CHP Kocaeli İl Danışma Kurulu Toplantısı’na ev sahibi Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı’nın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nejla Erdem, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, ilçe başkanları, CHP Kocaeli eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, il eski başkanları, KYÖD Başkanı Didem Turan ve partililer katıldı.

ADAK VE AYDEMİR UNUTULMADI

Geçtiğimiz sene hayatını kaybeden Kartepe Belediyesi Meclis Üyesi Tugay Adak ve CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, il danışma kurulu toplantısında unutulmadı. İki isminde fotoğraflarının olduğu pankartlar salona asıldı. Gençlik kolları üyeleri sloganlar ile salondaki heyecanı arttırdı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından il örgütünün faaliyetlerini içeren slayt izletildi. Slayt gösterinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kocaeli İl Örgütü için yayınladığı mesaj gösterildi. Kılıçdaroğlu, Kocaeli’nin tekrar CHP’nin kalesi olacağını vurguladı.

“KOCAELİ, YARIM KALMIŞ PROJELER KENTİ”

Programın açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı; “Atatürk’ün açtığın yolda, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkelerini korumak için her daim görevinin başında olan CHP Kocaeli ailesinin değerli fertleri hepiniz hoşgeldiniz. Kocaeli, yarım kalmış projeler kentidir. Karamürsel’inden İzmit’e oradan Gölcük’e kadar birçok yerde projeler yarım kaldı. Geçen hafta genel başkanımız buradaydı. Genel başkanımızın üzerinde durduğu demokrasi vurgusu son derece önemli. Biz göreve gelmeden önce sokakta siyaset yapacağız dedik. Seçildiğimiz günden bu yana yaklaşık 300 muhtarımızı dolaştık.  Halkın sesi olmaya geyret ettik.

“İŞLERİ GÜÇLERİ ALGI YARATMAK”

Kocaeli’nin problemlerinin başında ulaşım geliyor. Karamürsel’den çıkan İzmit’e 1,5 saatte gelemiyor. Kocaeli’nin bu projeleri ciddi problem. 18 yıldır iktidarda olanlar problemleri çözemiyorlar. Edebiyatları iyi ama icraatları kötü. İşleri güçleri algı yaratmak. Vatandaş erken seçim bekliyor. Önce başta 3 büyükşehir olmak üzere 11 tane büyükşehiri aldık. Şimdi sıra gene iktidarı almaya geldi. Daha sonra ise AK Parti yönetiminde bulunan Bursa ve Kocaeli’yi alacağız. Genel başkanımız genel iktidarı almak için uğraşıyorsa biz de Kocaeli’de iktidar olmak için mücadele ediyoruz. Halkın talebi ve düşüncesi ne? O yönde siyaset üretmeye çalışıyoruz.

“AK PARTİLİLER DEMEYİN”

Parti örgütümdeki herkesi izlemeye çalışıyorum. En büyük görevlerimden birisi ise parti içerisindeki adaleti sağlamak. Çalışan ile çalışmayanı ayırt etmeliyim. AK Parti’den en büyük kopuşun orta direk gelire sahip kesimden olacağı biliniyor. Biz de o yönde çalışmalarımızı yürütmeliyiz. Seçim zamanı seçmenin karşısında çıktığımızda, CHP Genel Başkanı’nın Kocaeli’yi ne kadar iyi bildiğini anlamış olacaklar. Seçmenler çocuklarının yanında olacakları politikalara karşı daha dikkatliler. Kocaeli’nin en önemli başlığı madde sorunu. Bu konuda politikalar üretmeliyiz. Genel başkanımız hellaleşmeden bahsetti. Hellaleşme çıkışı dahil her fırsatta toplumsal barışı sağlayacak adımlar atmak boynumuzun borcudur. AK Partililer değil AK Parti Yönetimi diyeceğiz. Önümüzdeki seçimlerde CHP ve dostlarının iktidarına hazır olun” dedi.

“ALLAH AKIL FİKİR VERSİN”

Yıldızlı’nın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel; “Türkiye aslında büyük bir krizin buhranın ortasın ve genel başkanımızın söylediği gibi ne yazık ki yönetilmiyor, savruluyor. Türkiye’nin yöetim krizi ile baş başa bırakıldığını görüyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilleri’nin açıklamaları içimizi yaraladı. Az yesinler, bolluk var gibi söylemlerde bulundular. Geçen gün bir rektör Hollanda’da benzin 2 euro Türkiye’de daha ucuz dedi. Allah akıl fikir versin. Hepsi algı yönetimine devam ediyor. Ama Türkiye’nin gerçekleri var. Bugün baş başa kaldığımız sorunlar var. Bir de Cumhurbaşkanı, gençler iş beğenmiyor diyor. Türkiye’de yüksek lisans mezunları garsonluk yapıyor, atanamayan öğretmenler AVM tuvaletlerini temizlemek zorunda kalıyor. Sonra birileri çıkıyor ve pembe tablolar çizmeye devam ediyor.

“HANİ EKONOMİNİN KİTABINI YAZMIŞLARDI”

Aralık ayında Adalet ve Kalkınma Partisi ile küçük ortağının çöküş yaşadığını anketler gösterdi. Sonra hemen bir Çin modeli ile önümüze geldiler. Hani bunlar ekonominin kitabını yazmışlardı. Türkiye Çin değil Bangladeş modeline doğru gidiyor. O anda ortaya dolar garantili faiz modeli ortaya attılar. 20 Aralık gecesi birileri dolar bozdurup kazandı, bu ülkenin 84 milyonu kaybetti. Bakan diyor ki, küçük yatırımcı çarptı. Küçük yatırımcıyı siz çarptınız. Artık Türkiye seçim sürecinin tam arifesindedir. 2019 yılı seçimlerde CHP, mahalledeki gönüllüsünden, parti yöneticileri ile bir araya geldiğinden neler başarabileceğini bütün Türkiye’ye gösterdi. Bu ülkedeki bütün demokratlar bir araya geldi ve ülkedeki iktidara gereken dersi verdiler.

“KOCAELİ ÖRGÜTÜ DAHA İYİ ÇALIŞMALI”

Sokaktaki herkes, Adalet ve Kalkınma Partisi, Erdoğan kaybedecek diyor. Omuzlarımızda tarihi bir sorumluluk var. Önümüzde ikinci yüzyıla çağrı beyannamiz var. Ayrıca 100 günlük planımız var. Politikalarımız var. Bunları her mahallede anlatmamız gerekiyor. Kazandığımız 11 büyükşehirde 28 milyon seçmen var. Gençler arkadan gelmeye devam ediyor ve gençler değişim istiyor. Kocaeli Örgütü’nün çalışmaları fena değil ama daha iyi olmalı. Atanamayan mahallelerinin de başkanları atanmalı. Bıkmadan, usanmadan çalışmak zorundayız. Daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Türkiye’ye adalet yürüyüşü ile önemli mesajlar verdik. Şimdi de bütün muhalefet partileri ile Türkiye’yi ikinci yüzyılında demokrasi ile tanıştırmak için yola çıkıyoruz.

“FATMA BAŞKAN GÖZBEBEĞİMİZ”

Belediye başkanlarımıza yönelik algı çalışmaları var. Burada da Fatma Başkanımız var. Kendisnin önemli çalışmaları var. Bizimde gözbebeğimiz. İktidarın sindirme, korkutma politikiları var. Bütün belediye başkanlarımızi hizmet için çalışıyorlar. Bir CHP’li belediye başkanını korkutamazsınız. Asla geri adım atmayız. Turgay Adak kardeşimi de rahmetle anıyorum.

“GİDENE KADAR KOVALAYACAĞIZ”

Adıgüzel’in ardından konuşan CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç; “Sayın il başkanımızın yaptığı çalışmaları izledik. Sadece ben eksiktim. Bundan sonra daha sık geleceğim. Gidiyor, gitmekte olan. Gitmeyip ne yapacak. Gerçekten gidecek mi diye soruyorlar. Cumhuriyet’in birikimlerini tek tek yok eden, bu ülkenin biricik önderleri Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’ye 2 ayyaş diyen adam sadece gitmeyecek, gidene kadar arkasından biz kovalayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nde kimse ondan korkmuyor. Yaptıklarını asla unutmuyoruz. CHP’lillerde kendi partisini koruma özverisi olmalı. 

“SENDEN HESAP SORACAĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı koltuğunu AK Parti Genel Başkanlığını altına alıp terör örgütleri iş birliği yapıp bir yere gideceğini sanıyorsa önce benim ölümü çiğneyecek. FETÖ ile işbirliği yapıp sonra beni FETÖ’cü olmak ile suçluyacak. Sen FETÖ’cünün Allahısın. Sonuna kadar senden hesap soracağız.  Süleyman Soylu benim özel ilgi alanımda. Burada uyuşturucu almış başını gidiyor ama kimse tedbir almıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturuc baronlarını koruyor. Sarayın tetikçisi Soylu, uyuşturucu baronlarını neden yakalamıyorsun.

“CHP, CUMHURİYET’İN HAFIZASIDIR”

Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye’de 147 milyar dolar kara para aklamış. Soylu ile Erdoğan’ı gittiği yere kadar kovalamazsam bana da Engin Özkoç demesinler. Allah’a inanan bütün insanlar bu ülkenin geleceği için savaştılar. Dinden imandan bahsedecek en son insan Erdoğan’dır. Abdullah Öcalan ile kucak kucağa oturan Kemal Kılıçdaroğlu değildi. CHP, Millet İttifak ile birlikte yerel seçimlerde milleti kucakladı ve 11 büyükşehiri aldı. Geliyor, gelmekte olan. CHP, Cumhuriyet’in hafızasıdır. Biz geldiğimizde bir avuç kesimi zengin etmeyeceğiz. Millet yemek ısmarlamak için birbiri ile yarışacak ve güzel günler tekrar Türkiye’ye gelecek” şeklinde konuştu.

“MEDYA BASKI ALTINDA”

Özkoç’un ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı; “Bizi siyasi eleştirilerimiz var. Bizim aynı zamanda siyasi hedeflerimizde var. Medya büyük oranda iktidarın baskısı altında. Medya, bizim sözlerimizi olduğu gibi aktarmamakla kendini yükümlü hissediyor. Bizim vatandaş ile birebir görüşmemiz gerekiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde iktidar olduğumzuda neler yapabileceğimizi, vatandaşlara anlatmamız gerekiyor. Parti olarak yaptığımız çalışmaları ölçebiliyor olmamız gerekiyor. Seçime kadar 3 aşamalı bir plan uyguluyoruz. Birincisi seçim gününe kadar yapılacak olan çalışmalar. İkincisi seçim günü yapmamız gereken çalışmalar. Üçüncüsü ise iktidarımızda yapacağımız çalışmalar. Bizim ilk iki aşamaya odaklanmamız gerekiyor.

“YÜZDE 2 OY ALDIĞIMIZ YERLER VAR”

Bizim eksik olduğumuz yerlerde çalışmalarımızı arttırmamız gerekiyor. CHP’nin iktidarı eksiklerimizi giderdiğimiz zaman mümkün. Yüzde 2 oy oranı aldığımız yerler var. Buralara ağırlık vermemiz gerekiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’nin oyları eriyor. Bu oyların CHP’de toplanması için her bölgede çalışmalar yapmamız gerekiyor. Eğer odağımızı doğru koyarsak hem gidecek gitmekte olan, hem gelecek gelmekte olan. Bundan asla şüphe etmiyorum. Seçim günü sandığın başında duracak temsilciler Kocaeli’de hazır. Bunun için teşekkür ediyorum. Üye sayısı konusunda çalışmak gerekiyor. Bununda sözünü sizden almak istiyorum. Çalışmalarımızı arttırırsak, emin olun Erdoğan’ı indirmiş oluruz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından geçtiğimiz sene hayatını kaybeden Kartepe Belediyesi Meclis Üyesi Tugay Adak ve CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir’in ailelerine plaket takdiminde bulunuldu. Öte yandan partiye yeni üye olanların rozetleri de toplantıda takıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız