koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Koç: Belgesi olmayan kuyumcu olamayacak

Kocaeli Kuyumcular Odası Başkanı Nuri Koç gerçekleştirdiği basın açıklamasında kuyumculuk mesleğini yapmak isteyenler için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildiğini söyledi

14 Haziran 2021 Saat: 15:51
Koç: Belgesi olmayan kuyumcu olamayacak
Koç: Belgesi olmayan kuyumcu olamayacak

Kocaeli Kuyumcular Odası Başkanı Nuri Koç gerçekleştirdiği basın açıklamasında,”'Bir şeyini kaybeden sadece onu kaybeder, dürüstlüğünü kaybeden ise her şeyini kaybeder' desturu ile çalışan dürüst esnafın ve bize güvenen müşterilerimizin hakkını koruyup sahip çıkmak hepimizin görevi olmalıdır.

ŞİKAYETLER ARTTI

Göreve geldiğimiz 2013 yılından buyana altın gibi değerli madenin ticaretine uygun davranışların olması ve yasal boşlukların giderilmesi için sorumlu sivil toplum yönetimi bilinciyle çalışmaya devam ediyoruz. Tüketiciyi ve mesleği rahatsız edici, kuyumculuk ticaret ahlakına yakışmayan davranışlardan dolayı  şikayetlerin artması sebebiyle halkımızı bilgilendirme gereği hasıl oldu.

BİZE BİLDİRSİNLER

Her iş yerinde etiketlendirme kanunu gereği tüketicinin rahatlıkla görebileceği şekilde  bilgilendirmek için verilen fiyat ekranının bulunması zorunludur. Tüketicilerin fiyat ekranı olmayan veya ekranı kapalı olan işyerlerini uyarmaları ve akabinde derneğimize veya ticaret il müdürlüğüne bildirmeleri gerekiyor.

GARANTİ KARTINA YAZILMALI

Tezgahta tüketiciye sunulan takıların ayarının sorulması ve alınan ürünün ayarının muhakkak garanti kartına yazdırılması, kuyumculuk mesleğine yakışmayan, tüketiciyi rahatsız edici şekilde sokaktan geçen herhangi vatandaşları maalesef çığırtkanlıkla çağırarak tüketiciyi rahatsız edenlerin polis, zabıta veya derneğimize şikayet edilmesini talep ediyoruz.

YASADIŞI POS TEFECİLİĞİ

Yaz takviminde güvenlik ve yasa gereği kuyumcuların kapanış saati 20.00’dır. Saat 20.00’dan sonra tüm kuyumcular kapalı olduğu için haksızca rekabetçi ve gerçekçi fiyata değil de, istediği fiyata satmak isteyen açık kuyumculara itibar edilmemesi gerekiyor. Şehrimizde son yıllarda büyük mağduriyetlere sebep olan, yasadışı pos tefeciliği yasaktır.

YETKİ BELGESİ ŞARTI

Yeni çıkan yönetmeliğe göre, 1 Ocak 2022 tarihine kadar mevcut her kuyumcu, ustalık belgesi ibraz ederek ticaret il müdürlüğünden kuyumculuk yetki belgesi alacak. Yetki belgesi olmayanlar kuyumculuk mesleğini yapamayacak. Yeni kuyumcu açmak için kuyumcuda en az 5 yıl SGK'Iı çalışma şartı getirildi.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız