ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Teknoloji

Kocaeli Bu Proje İle Birlikte Güç Merkezi Olacak: Cihannüma Gururla Sunar!

Kocaeli’de Cihannüma ulusal bir başarıya imza atıyor. 10- 11 Mayıs tarihinde düzenlenecek çalıştayda Türkiye’nin yapay zekâ projeleri ortaya çıkacak

7 Mayıs 2024 Saat: 11:43
Kocaeli Bu Proje İle Birlikte Güç Merkezi Olacak: Cihannüma Gururla Sunar!
Kocaeli Bu Proje İle Birlikte Güç Merkezi Olacak: Cihannüma Gururla Sunar!

Bugün sabah saatlerinde, Seka Maide Restoran'da düzenlenen basın toplantısında, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Teknik Elemanlar Derneği ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği'nin bir araya gelerek organize ettiği "Yapay Zekâ ve İnsanlığın Geleceği: Fırsatlar ve Tehditler" başlıklı çalıştayın detayları paylaşıldı.

ÇALIŞTAYA DAVETLİSİNİZ

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Kocaeli Temsilcisi ve Başkanı Serkan Seyhan, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Seyhan, tüm Kocaeli halkını 10-11 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek çalıştaya davet ederek, yapay zekâ alanındaki gelişmelerin derinlemesine inceleneceğini belirtti. Çalıştayın, yapay zekânın insanlık üzerindeki etkilerini ve ortaya çıkan fırsatları ile tehlikeleri tartışmayı amaçladığını vurguladı.

GELECEK, GELİYOR

Yapay zekânın hızla gelişen teknolojik ve dijital dönüşüm sürecinde, çalıştayın katılımcılarına bu alandaki fırsatları ve olası tehditleri ele alma imkânı sağlayacağını belirten Seyhan, felsefi, teknolojik, savunma, eğitim, istihdam, liderlik, yönetişim, etik, hukuki ve sosyolojik boyutları inceleyerek katılımcıların görüşlerine dayalı gelecek projeksiyonlarını belirleyeceklerini açıkladı.

İşte Serkan Seyhan’ın açıklamaları:

Bu çalıştay akademisyenlerden sektör uzmanlarına, kamudan sivil toplum kuruluşlarına kadar geniş bur katılımcı profili ile gerçekleştirilecek. Değerli katılımcıların fikirleri ve önerileri, Yapay zekâ alanında ülkemizin potansiyelini ortaya çıkaracak ve İnsanlığın geleceğine ışık tutacak önemli bir kaynak oluşturacaktır.

KOCAELİ PROJESİ

Cihannuma bir Kocaeli projesi. Cihannuma bünyesinde yapım atölyeleri de var birçok alanda. Bu atölyelerin bir tanesi de Yapay zeka atölyesi. Yapay zekâ çalışmasını genel merkez bize verdi. Biz ulusal alanda bu programı gerçekleştiriyoruz. Diğer teşkilatlarda uzmanlık alanlarına göre kendi çalıştaylarını yapıyorlar.

10-11 MAYIS’TA

7 grup olacak ve 7 masa oluşturulacak. Çeşitli ülkelerden gelen insanları burada akşam yemeğinde ağırlayacağız cuma günü. Kocaeli bilim Merkezinde panelimizi yapacağız. Herkesi buraya bekliyoruz. Katılımcılar belli her şey belli kimin hangi masada olacağı belli. Her masada şuan online toplantılar yapılıyor. Çalıştayımız 10-11 Mayıs tarihlerinde Kocaeli Bilim Merkezi'nde gerçekleşecek.

TEKNOLOJİNİN KIRILMA NOKTASI

Amacımız burada bu kadar insanı bir araya getirmişken kitapta kalmasını istemiyoruz, hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Önceden milatta Hz. İsa'nın doğuşunu temel alıyorduk ama insanlık o kadar gelişti ki 0 noktası 2023 olacak dendi. Şu anda uzmanlar fikrini değiştirdi 2024 diyorlar. Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki en büyük kırılma 2024 belki 2025 diyecekler. Bizim de hızla gelişen dünyaya ayak uydurmamız lazım. Yapay zekâ bankacılık uygulamalarında dünyanın en iyisiyiz, savunma sanayide ölçü olmamakla beraber dünyanın en iyisi olduğumuz söyleniyor. Kocaeli Bu proje ile birlikte bir güç merkezi haline gelecek.”

HABER: FUNDA KOLUTEK

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız