koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

“Kocaeli Üniversitesini ODTÜ yapacağım” demişti...

Saadet Partisi bu gün haftalık basın toplantısını gerçekleştirildi. İl başkanı önemli açıklamalarda bulundu.

23 Ekim 2020 Saat: 14:06
“Kocaeli Üniversitesini ODTÜ yapacağım” demişti...
“Kocaeli Üniversitesini ODTÜ yapacağım” demişti...

Ata Baran SANCAR

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu bu gün basın ile bir araya geldi. Hedefinde Kocaeli Üniversitesini siyasi bir yer gibi kullandığını iddaa ettiği Üniversite'nin rektörü vardı.

"Bilim kurulu dedik bir şeyler bilirler belki dedik fakat ne kadar sussak o kadar tepemize çıktılar."

Mutlu,"Bugüne kadar göz göre göre yaşadığımız bir gerçeği sizinle paylaşmak istiyorum. Bilim kurulu dedik bir şeyler bilirler belki dedik fakat ne kadar sussak o kadar tepemize çıktılar. 28 yıllık Kocaeli üniversitesinden bahsediyorum. Bilim ve buluşlarla anılması gereken üniversite hala siyaset ile gündeme geliyor. Biz kurum yara almasın ve motivasyon bozulmasın diye sustuk. Üniversite fevkalade kötü yönetiliyor. Rektörün ise koltuğunu sağlama almaktan başka bir iş yaptığı görülmedi. Kocaeli üniversitesi artık bir siyasi ortam ve Kocaeli belediyesinin eğitim tahsis olmuş durumdadır. Üniversite kan kaybedip birçok hoca istifa etmiştir. Rektör kendi siyasi çıkarları ve çocuklarının olağan üstü bir yükselmesi ile “dokunulmaz adam” olarak anılmaya başlandı. Pandemi sürecinde üniversite bir sınav verdi. Herkes televizyonlarda bas bas bağırırken Kocaeli üniversitesi sessiz kaldı. Biz bilim kurulu üyesi çıkar diye beklerken sayın rektörden ses yok. Üniversiteye sadece siyasiler ziyaret etmiş. Bir öğretim üyesinin ataması siyaset ile gerçekleşiyorsa o kurum artık iflah olmaz. Makam aracı sevgisi sayın rektörde de bulunmakta. Daha geçen seneye kadar 1 adet Ford marka aracı varken bu gün 3 adet Mercedes marka makam aracı bulunmakta. Bir dekan randevu alamıyor ama bir siyasi telefon ile direk ulaşılıyor.

"Biz hak yolundayız."

Zefer Mutlu, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü'nün "ne sağcısınız ne solcusunuz, o zaman hangi taraftasınız" sorusuna da yanıt verdi. "Biz hak yolundayız, herkesin özgürce yasayabildiği bir ülke hayal ediyoruz. Bizim gibi düşünen her parti ile beraber olmaya hazırız." ifadesinde bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız